Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz sağlanan ASMEK ve AKBEM kursları bütünşehir yasasının ardından tüm ilçelerde hizmet vermeye hazırlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sanat Daire Başkanı Mithat Yolcu, mevcut kurslarla 10 bin kişiye hizmet verdiklerini kurslarda kadınların en çok bilgisayar kursuna ilgi gösterdiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz sağlanan Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK) ve 8-14 yaş grubu çocuklara değerler eğitimi ve bilgi evi hizmeti veren Atatürk Kültür Bilgi Eğitim Merkezi (AKBEM), bütünşehir yasasının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu hale geldiği 19 ilçede Antalyalılara hizmet vermeyi planlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanı Mithat Yolcu, merkezde var olan 11 ASMEK kursuna bütünşehir yasasının ardından 14 ilçede daha kurs açmalarının gerektiğini söyledi.

BÜTÜNŞEHİR YASASININ ARDINDAN DÖRT İLÇEDE KURSLAR HAZIR

Bütünşehir yasasının ardından uygun binaların bulunduğu Elmalı, Demre, Finike ve Alanya’da kurs merkezlerini açtıklarını kaydeden Yolcu, “Merkezde 11 kursumuz var. Bütünşehir yasasıyla birlikte 14 ilçede de kurs açmamız gerekiyor. Ocak ayından itibaren Elmalı’da hem Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK) hem de Atatürk Kültür Bilgi Eğitim Merkezi (AKBEM) dediğimiz bilgi evleri açacağız. 8-14 yaş grubu çocuklarımız ders ve kültürel eğitimler alacaklar. Değerler eğitimi ve müzik kursları olacak AKBEM’lerde. Elmalı’da kurs merkezimiz hazır. Demre’de de aynı şekilde ASMEK ve AKBEM birlikte kuracağız. Akseki’de ASMEK açtık ama AKBEM için bina bakıyoruz. Uygun bir bina bulunması halinde AKBEM’de açılacak. Finike’de de bir kamu binası bulunursa ASMEK ve AKBEM kurulacak.Alanya’da yer bakıyoruz. Bir yer bulundu. Kira sözleşmesini yaptığımız takdirde öncelikli olarak ASMEK kurulacak daha sonra da AKBEM kurulacak” dedi.

“KADINLAR EN ÇOK BİLGİSAYAR KURSUNA İLGİ GÖSTERİYOR”

Açılacak kursları ve verilecek eğitimlerin belirlenmesinde bölgenin özgün yapısının etkili olduğunu belirten Yolcu, “Bölgenin özgün yapısına göre de şekilleniyor kurslarımız. Mesela Kaş’ta dokumacılık, Döşemealtı’nda dokuma kilim gibi” dedi.

Düzenlenen kurslarda 10 bin kişiye hizmet verdiklerini aktaran Yolcu, ilçelerde açılan yeni hizmet binalarının ardından bu sayının 13 bine ulaşacağını düşündüklerini söyledi. Ayrıca kurslarda verilen derslerde kadınların daha çok bilgisyar ve el işlerine ilgi gösterdiğini de belirten Kültür ve Sanat Daire Başkanı Mithat Yolcu, şöyle konuştu:

“Mevcut 10 bin kişiye hizmet veriyoruz. Şubat ayına bu sayıya ilçeleri de dahil edince yaklaşık olarak 13 bin kişiye ASMEK kurslarında eğitim vereceğiz. Akbem’ler ise merkezde 9 kursumuz 7 bin 500 öğrencimiz var. Yeni açılacak AKBEM’lerle bu sayının artacağını düşünüyoruz. Daha çok bilgisayar kursları açılıyor. Özellikle kadınlarımız bilgisayar, İngilizce, aşçılık ve el sanatları kursuna geliyor. Biz de hangi kursları açacağımızı düşünüyoruz ama taleplerde etkili oluyor.”