Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ordu Şube Başkanı Nuri Kahraman, çocukları kötü alışkanlıklardan korumanın yolunun kitaplardan geçtiğini belirterek, “İnsanın gerçek anlamda insanlaşması okumakla mümkündür” dedi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ordu Şube Başkanı Nuri Kahraman, Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri çerçevesinde bir açıklama yaparak, gençliğin ve geleceğimizin kurtuluşunun kitaplarda olduğunu söyledi.

Kahraman yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi: “Okumak bir insan için olmazsa olmazlardandır. Dinimizin ilk emrinin oku olması bunun ifadesidir. Dolayısıyla insanın gerçek anlamda insanlaşması okumakla mümkündür. Okuma deyince de akla ilk gelen şey kitaptır. Bu günkü birçok kötü alışkanlık, gayesizlik ve başıboşluğun ilâcı da kitaptır. Gençlerimizi internet, telefon, uyuşturucu vs. gibi kötü alışkanlıklardan ve faydasız, hatta zararlı bağımlılıklardan alıkoyacak şey de kitaptır.”

Kahraman, okuma alışkanlığının aileden başlayacağını ifade ederek, “Kitap okuma alışkanlığı da ailede başlar. Bu noktada aileler de eğitim kurumları kadar sorumludurlar. Okuyan anne-babalar çocuklarına da örnek olarak kendileriyle birlikte hem çocukları, hem toplum, hem de ülkeleri için en hayırlı bir iş yapmış olurlar. Bir yol gösterici olarak eğitim kurumları elbette önemlidir ancak, bu noktada da aile örnek ve göreneği inkâr edilemez bir ehemmiyeti haizdir. Gençlerimiz ve geleceğimiz adına hepimize görevler düşmektedir. Hepimizin hayrı adına, okuma meselesi ihmale gelmez bir görevdir. Bu noktada herkese, sorumluluğunu yerine getirmiş olma adına başarılar diliyoruz" diye konuştu.