Eşi İsa Demirel (35) ile maddi sıkıntılar yaşayan Fatma Demirel, girdiği bunalım sonucu Reşatbey Mahallesi'nde Seyhan Nehri'ne atladı. O sırada parkta gezen Uğur Büyükaslan (25) suda boğulma tehlikesi yaşayan genç kadını yağmurluğunu uzatarak kurtardı. Sudan çıkarılan ve kendinden geçen Fatma Demirel'in ilk yardımına Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan Komiser Müslüm Aras yetişti. Komiser Aras, baygın halde yerde yatan Demirel’e önce titrediği için montunu çıkarıp verdi, titremesi geçmeyince kazağını da çıkartıp vererek üzerine örttü. Daha sonra kadın kendinden geçip nefes almamaya başlayınca suni teneffüs yaparak nefes almasını sağladı. Aras, genç kadının yağmurda ıslanmaması için şemsiyeyi açarak üzerine tuttu.
Genç kadının yaşamını kurtaran 3 çocuk babası 16 yıllık polis Müslüm Aras olayı şöyle anlattı: 
“Bir kadının intihar için suya atladığı anonsunu duyunca zaman kaybetmeden olay yerine gittik. Sağlık ekipleri ters yoldan gelince ambulansı park ederek yaya olarak gelmeye başladı. O sırada kadının titremesinin kesildiğini ve hareketsiz kaldığını, nefes almadığını gördüm. Karar vermek için zamanım dardı. Söz konusu bir candı ve müdahale etme zorunluluğum doğdu. Ben de teşkilatta gördüğüm ilk yardım eğitimlerinden yola çıkarak müdahale ettim. Kadın su yuttuğu için öncelikle nefesini açmam gerekiyordu. Ben de karnına baskı uyguladım ve suni teneffüs yaptım daha sonra kadını sağlık ekiplerine teslim ettik.”
Daha önce maket üzerinde eğitim aldığını ilk kez bir insan üzerinde ilk yardım müdahalesi yaptığını söyleyen Aras, “Ben sadece görevimi yaptım. Kadınla devamında görüşmedim. Hastaneden aldığım bilgiye göre sağlık durumu iyiymiş. Ben de bunu duyunca mutlu oldum. Soğuk sudan çıkan kadın titriyordu. Ben de montumu ve kazağımı üzerine örttüm. Kadının yaşam belirtisi durunca müdahale etmek zorunda kaldım. Türk polisi kahramandır. Benim yaptığım bir kahramanlık yok. Meslektaşlarım ülkenin dört bir yanında kahramanlık sergiliyor” dedi.