Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kurban Bayramı Resmi Bayramlaşma töreni Yeni Hükümet Konağı binasında gerçekleştirildi.

İlçe protokolü ile vatandaşlar düzenlenen tören ile bayramlaştı. Bayramlaş töreninde konuşan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Arakan’daki zulme dikkat çekerek Arakanlı Müslümanları vahşice katleden Myanmar devletine tepki gösterdi.

Başkan Toprak, “Myanmar Devletinin Arakan Eyaleti’ndeki Müslümanlara karşı düzenlenen katliam ne yazık ki devam ediyor. Myanmar Devleti, günümüze kadar yüz binlerce Arakanlı Müslüman kardeşlerimizi şehit etti. Daha kötüsü ise Arakanlı Müslümanları, nehirlerde ve okyanuslarda boğulması için ölüme terk ediyor. Artık dünya Müslümanlarının bu zulme bir dur demesi gerekiyor. Çünkü vicdan bunu kabul etmiyor. İnsanlık bunu kabul etmiyor. Bu vesile ile Kurban Bayramının tüm İslam dünyasında yaşanan zulümlerin son bulmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise konuşmasında, “Dostluk, barış, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumumuzda çok özel bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayram günleridir. Bu Bayram insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel bir gündür. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanı için canlarını veren şehitlerimizin ailelerinin, çocuklarının, kahraman gazilerimizin, yetimlerimizin, onlara her zaman sahip çıkan aziz milletimizin, kıymetli Kahtalı hemşerilerimizin ve çalışma arkadaşlarımın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

İlçe protokolü, kamu çalışanları ve halk ile bayramlaştıktan sonra Kahta Devlet Hastanesindeki hastaları, İlçe Jandarma Komutanlığını ve İlçe Hürriyet Polis Merkezini ve şehit ailelerini ziyaret etti.

Bayramlaşma programına Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İlçe Jandarma Komutanı Selçuk Çalıkuşu, İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.