Bu yıl 5’incisi düzenlenen Sirha İstanbul Fuarı, Türkiye’nin zenginliklerini dünya mutfakları ile buluşturdu. Gastronomi sektörünün önemli isimlerinin yer aldığı fuarda kahve köpüğünün üzerine fotoğraf basan makine ilgi odağı oldu.

Sirha İstanbul Fuarı, Gastronomi sektörünü en üstün kalite anlayışı ile Türkiye’nin zenginliklerini dünya mutfakları ile 5’ inci kez buluşturdu. İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen fuarda Türkiye’nin zenginliklerini dünya mutfakları ile buluştururken, dünya mutfakları da yeniliklerini Türkiye’de sergiledi. Hurmadan çiğ köfteye kadar birçok yöresel lezzet profesyonel kişiler tarafından hazırlanarak ziyaretçilere ikram edildi. Türk ve dünya lezzetlerin yanı sıra yapılan yenilikler dikkat çekti. Fuarda sergilenen kahvenin üzerine fotoğraf basan makine ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Yarışmayı kazanlar Türkiye’yi Avrupa da temsil edecek

Sirha İstanbul Fuarı bünyesinde damak tatlarının yanı sıra çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Yarışmalarda birinci olanlar önümüzdeki sene Türkiye’yi Avrupa’da ki finallerde temsil etme hakkını bulacak. Yarında devam edecek olan fuara 13 bin kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.

“Fuarda ülkemize has her tür gastronomik özelliği ön plana çıkarta bilmek”

Fuar hakkında bilgi veren Gülperi Erkanlı, “Gastronomik değerlerin çok önemli olduğu ülkemizde 5 yıldır bu fuarı düzenliyoruz. Düzenlemekteki en büyük amacımız bu fuarda ülkemize has her tür gastronomik özelliği ön plana çıkartabilmek ve dünyadaki trendleri Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Burada ki lokal malzemelerle birleştirebilmek bunları entegre edebilmek ve aynı zamanda da gastronomi özelinde turizm açısından çok önemli olduğu için Türkiye’nin buradaki yetkinliğine dikkat çekmek istiyoruz. Bu alanda büyümeye devam etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Dünyanın en prestijli pastacılık yarışması bu yarışma”

Fuar bünyesinde yapılan yarışmaları anlatan Gastronomi ve seyahat yazarı Ebru Erberdi,“Dünyanın en prestijli pastacılık yarışması yapılıyor. Altı saat sürecek olan yarışmada 4 yarışmacı 2 ’si şeker,2’si çikolata heykeli yapacak ve gerçekten tam sanat eserini andıran eserler ortaya çıkacak. Burada yapılan yarışma dünyanın en prestijli pastacılık yarışması. Yarın yine Sirha bünyesinde dünyanın prestijli yarışma yapılacak. O da aynı şekilde 5 saat 35 dakika sürecek 4 yarışmacı yarışacak. Sonrasında bu iki günün finalistleri önümüzdeki sene bizi Avrupa finallerinde temsil edecek” dedi.