KONYA (AA) - Turistik amaçlı gezi için geldiği Konya'da Mevlana Müzesi'nde gezerken düşüp kalçasını kıran 77 yaşındaki Amerikalı, buradaki başarılı operasyonla kısa süre içinde ayağa kalktı.

Özel Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Başkanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, yaptığı açıklamada, hastanelerine başvuran Raj Kumer'in Amerika'dan Konya'ya ziyaret için geldiğini söyledi.

Hastanın Los Angeles'te yaşadığını, Konya'ya 11 günlüğüne geldiğini belirten Arazi, "Mevlana Müzesi'nde gezerken ayağı takılıp düşmüş. Hastamız 77 yaşında, kemiklerinde zayıflık olduğu için kalçası kırılmış, bize müracaat etti" dedi.

Arazi, kalçasındaki kırığı ameliyat ettiklerini ve 3 gün içerisinde hastanın ayağa kalktığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Pelvis kemiğinin içinde bir kırık vardı. Burası damar ve sinirlere yakın bir bölgede iç organlarla ve mesaneyle ilişkisi var. İç organların arasından girerek, tespiti yaptık. Plak koyduk ve bağladık. Çok hızlı bir gelişme süreci yaşadık. Kendisi yürüteçle yürüyebiliyor. Banyosunu dahil her şeyini kendisi yapabiliyor."

Raj Kumer de (77), eşiyle beraber geldiği Konya'ya başına böyle bir olayın geldiğini belirterek, "Türkleri, Türkiye'yi ve bu hastane görevlilerini çok seviyorum. Yaşadığım bu olayın, Mevlana Müzesi'nde olması benim için ayrı bir öneme sahip. İnşallah seneye ailemle bir daha geleceğim. Konya'da benim çok güzel anılarım oldu" diye konuştu.