KIRŞEHİR (AA) - Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, belediyeye ait benzin istasyonunda LPG alırken alev alan aracın söndürülmesini sağlayan işçiyi bir maaş ikramiyeyle ödüllendirdiklerini söyledi.

Talu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe girişindeki benzinlikte yanmaya başlayan aracın kısa sürede söndürülmesinin Kaman'ı bir faciadan kurtardığını ifade etti.

Facianın önlenmesinde emeği olan belediye geçici işçisi Dinçer Yaşar'ın davranışının kendisini çok etkilediğini belirten Talu, işçi ile ilgili daha olumlu düşüncelerinin olduğunu dile getirdi.

Talu, "Çocuk arabanın yandığını görünce hemen yangın tüpünü alıyor müdahale ediyor. Diğerleri biraz uzak dururken onun böyle bir davranışta bulunması hoşuma gitti. Kaman'ı bir faciadan kurtardı. Bir patlasaydı, petrolümüz yansaydı facia olabilirdi. Etrafı okul dolu. Özverili davranmış çocuk. Ödüllendirmeyi uygun gördük. Hak etti. Bir maaş ikramiye verdik. Şu anda geçici işçi. İlerde kadro vermeyi bile düşünüyorum" diye konuştu.

İşçi Dinçer de ödül için Talu'ya teşekkür etti.

Kaman Belediyesine ait benzinlikte geçen ay LPG aldıktan sonra şoförünün marşa basmasıyla alev alan otomobil, benzinlik çalışanının soğukkanlı davranışı ile büyümeden söndürülmüştü.