EYSAM, Eyüpsultan Kaymakamlığının müdürlüklerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Eyüpsultan Araştırma Merkezi (EYSAM), Eyüpsultan Kaymakamlığının müdürlüklerine çalışmalar hakkında bilgi verdi. EYSAM Merkezi’nde düzenlenen programda Eyüpsultan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Çalışan, EYSAM direktörü Ali Özcan, EYSAM sorumlusu ve sanat tarihçisi Hülya Yalçın, EYSAM Görsel Danışmanı Şener Türkmenoğlu ve EYSAM kütüphane sorumlusu Sümeyye Aksoysunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumların ardından konuşanEyüpsultan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Çalışan, konuyla ilgili üniversitelerle de iş birliği yapılacağını söyledi.

Eyüpsultan ilçesi ile ilgili tarih ve medeniyet araştırmaları yapmak üzere kurulan EYSAM’ınkuruluş aşaması, yaptığı çalışmalar, plan ve projelerle ilgili bilgiler paylaşıldı. Gerçekleştirilen sunumun ardından EYSAM yetkilileri, katılımcılara EYSAM’ın merkez binasını tanıttı. Eyüpsultan’ı yakından ilgilendiren eşsiz değerler, Eyüpsultan Belediyesi tarafından kurulan Eyüpsultan Araştırma Merkezi (EYSAM) tarafından açığa çıkartılacak.

Eyüpsultan’ın hafızası EYSAM’la taze kalacak

Eyüpsultan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde kurulan EYSAM’ın ilçenin hafızasını taze tutacak arşivi oluşturulmaya başlandı. EYSAM’ın arşivinde şimdiden 28 bin 406 belge, 15 bin 345 fotoğraf ve Eyüpsultan ile ilgili gerçekleştirilmiş 93 tez çalışması bulunuyor.

Dijital ortamda hizmet veriliyor

EYSAM bünyesinde kurulan Eyüpsultan İhtisas Kütüphanesi hem fiziksel hem de dijital ortamda hizmet veriyor. Eyüpsultan ile ilgili her türlü kitap, bilgi ve fotoğrafa EYSAM merkezinden ulaşılabilecek.

İstanbul’da kamuya ait ilk araştırma merkezi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın, özellikle Eyüpsultan’ın tarihine sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak açısından üzerinde hassasiyetle durduğu EYSAM, İstanbul’da kamuya ait ilk araştırma merkezi olma unvanına sahip.