Adana’da hayatının baharında lösemi hastalığına (kan kanseri) yakalanan ve Amerika’daki bir gönüllü verici tarafından 2 yıl önce ilik nakli gerçekleşen Canan Deniz Günay, satış uzmanı olan Kerim Hülya ile nişanlandı. Nişan yüzüklerini Canan’ın doktoru Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi Erişkin Kemik İliği Nakil Merkezi Medikal Direktörü Prof. Dr. Can Boğa taktı.

2012 yılının Şubat ayında lösemi hastalığına yakalanan ve yine aynı yılın Kasım ayında Amerika’daki bir gönüllü tarafından ilik nakli gerçekleşen 26 yaşındaki Canan Deniz Günay, 33 yaşındaki Kerim Hülya ile Park Zirve Tesislerinde dillere destan bir nişanla evliliğe ilk adımı attı.

KERİM İLE HAYAT ÜÇÜNCÜ KEZ BAŞLIYOR

Hayatının ameliyattan sonra ikinci kez, nişandan sonra ise üçüncü kez başladığına değinen Canan Deniz Günay, “Hayat benim için artık üçüncü kez başlıyor. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. Her zaman ilik bulunacak diye pozitif düşündüm ve bütün lösemi olanların karamsar düşünmelerini istemiyorum” dedi.

"ARKADAŞLARIMIZ SAYESİNDE BAŞLADI"

Arkadaş ortamında tanıştıklarına ve hastalığı döneminde yanından hiçbir zaman ayrılmayan nişanlısına teşekkür eden Günay, “Biz ilk arkadaş ortamında tanıştık hastaneden taburcu olduktan sonra ben otururken Check-İn attım ve daha sonra Kerim geldi sonrasında daha samimi olduk ve Haziran’da sevgili olduk, şimdi ise nişanlanıyoruz. Bu aşk arkadaşlarımız sayesinde başladı ve çok mutlu sonuçlandı inşallah daha iyi de sonuçlanacak çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

"DOKTOR OLMANIN HAZZINI YAŞIYORUM"

Şu anda doktor olmanın hazzını yaşadığını ifade eden Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi Erişkin Kemik İliği Nakil Merkezi Medikal Direktörü Prof. Dr. Can Boğa ise, “Gerçekten bizler için de çok zorlu bir süreç oluyor. Hastanın durumuna çok üzülüyoruz ama böyle güzel örnekleri gördükçe bütün yorgunluğumuza, zorluklara değiyor” dedi.

"CANAN HAYATIMIN İLKİ VE SONU"

İlk tanıştıkları zamanlarda Canan’ın hastalığını bildiğini söyleyen Kerim Hülya, “Biz ilk tanıştığımız zamanlarda hastalığını biliyordum. Her şeyiyle birlikte olmak istedim. Onun yanında olarak ona katkıda bulunmak istedim. Mutluyum birlikte olduğumuz için. Benim için hayat Canan’la birlikte başladı mutluyum huzurluyum. İnsan için de önemli olan huzurlu olmak. Canan hayatımın ilki ve sonu öyle de kalacak” ifadelerini kullandı.