Siirt’te 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında yaşanan olaylar nedeniyle toplumda yaşanan kaygının giderilmesi için bir araya gelen kanaat önderleri, çözüm sürecine destek ittifakı kurdu.

Muinniddin Aydın’ın evinde toplanan kanaat önderleri, çözüm sürecine nasıl destek çıkılacağı konusunda yol haritası çizdi. Toplantıda söz alan din adamları, çözüm sürecinin bölge ve Türkiye için hayati önem taşıdığını, bu hususta herkesin kendi üzerine düşen tarihi, ahlaki, vicdani sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini, bu husustaki birlikteliklerin devam ederek sürece destek çıkılması gerektiğini belirttiler.

Konu ile ilgili bilgi veren Türkiye Barış Meclisi üyesi Ekrem Bilek, tarihi toplantıda çok önemli bir birlikteliğin sağlandığını söyledi. Bilek, "Tek amacımız Türkiye’de toplumsal barışın sağlanması için başlatılan demokratik sürece destek vermektir. Nitekim ilimizin hatırı sayılır kanat önderleri ile bir araya gelerek sürece nasıl destek çıkacağımızı konuştuk. Kanaat önderleri barış için her şeye rağmen sürecin devamında karar kıldı. Bir yol haritası çizildi. Yarın saat 11.30’da Kültür Merkezi’nde kanaat önderleri ve ilimizin STK’ları ile bir araya gelerek, yapılacak kararları kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.