Paralel yapıya yönelik operasyonu değerlendiren Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu, yargının hiçbir suretle intikam alma veya siyasi çıkar aracı olmaması gerektiğini belirterek, "Ortada bir suç varsa bunun hesabı eninde sonunda sorulacaktır” dedi.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Ördekli Kültür Merkezi’nde bir programa katılan Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. 14 Aralık Pazar günü paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonu değerlendiren Kanadoğlu, soruşturmanın bağımsız yargı tarafından yapılması ve ortada bir suç varsa bunun hesabının sorulması gerektiğini belirterek, “Yargı hiçbir suretle intikam alma veya siyasi çıkar aracı olmamalıdır. Eğer bir suç işlenmişse bu suç mutlaka soruşturulmalıdır. Ancak bağımsız bir yargı olarak sonuçlandırılmalıdır. O soruşturmaya başlamadan önce isteğe uygun bir yargı oluşturma çabası ve onun arkasından da soruşturma gelmemelidir. Belirli bir şekilde yargı paketi çıkarılarak, Yargıtay’a belirli miktarda üye seçimi yapıldı. Bu faaliyet sonucu bir intikam alma intibası veriliyorsa, bu intibanın yanında bir siyasi çıkar güdülüyorsa, bu soruşturmanın da herhangi bir şekilde güvenilir ve inanılır bir sonuç vermeyeceği açıktır. Eğer bir suç varsa, bu suç bağımsız bir yargı tarafından soruşturulmalı ve sonuçlandırılmalıdır. Türkiye artık bir kin ve öç alma yeri olmaktan çıkarılmalı, bağımsız yargı bir an önce kurulmalı ve onun araştırması ve soruşturulmasında bütün taraflar teslim olmalı. Çünkü bu hesap mutlaka ve mutlaka sorulacaktır” diye konuştu.

Son olarak Yargıtay’a yapılan tayinleri değerlendiren Kanadoğlu, PTT Müdürü Osman Tural’ın Danıştay üyeliğine atanmasının sorulması üzere, “Sayın Cumhurbaşkanı, kendine bağlı bir yargı kurmaya bütün gücü ile devam ediyor ise de yaparsa yapsın, Türkiye’de yine de hakim ve savcılar olacaktır. Hiçbir siyasi güç, siyasi iktidar, kendisine bağımlı bir yargı oluşturma konusunda bugüne kadar başarı sağlamamıştır, bundan sonra da sonuç alamayacaktır” ifadelerini kullandı.