SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde anneleri bir süre önce telef olan 1,5 aylık iki Kangal köpeğinin ahırda beraber kaldıkları inekle dostluğu, görenlerin ilgisini çekiyor. 

Yenikarahisar Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Mahmut Kılıç'a ait ahırda yetiştirilen inekle iki Kangal yavrusunun kurduğu dostluk, görenleri şaşırtıyor. Yerde yuvarlanan Kangal köpeklerinin üzerindeki yemi yalayan inek, yavru Kangal köpeklerine adeta "anne sıcaklığını" hissettiriyor. 

Hayvanların sahibi Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru Kangalların annesinin bir süre önce araç çarpması sonucu telef olduğunu belirterek, bunun üzerine köpeklerini ahırda ineklerin bulunduğu bölüme koyduğunu söyledi.

Kangalların ahırdaki bir inekle çok güzel dostluk kurduğunu anlatan Kılıç, yıllardır besicilikle uğraştığını, ilk defa Kangal köpeğiyle bir ineğin samimiyetine şahit olduğunu belirtti.

Kılıç, Kangal köpeklerinin ineğin yanından hiç ayrılmadığını dile getirerek, "Sürekli yan yanalar, yatıyorlar, yattıkları yerde oynuyorlar. İneğin sıcağından faydalanıyorlar" dedi.

İneğin yavru Kangalları ezme tehlikesi olmasına karşın bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Kılıç, bu dostluğu görenlerin de şaşırdığını sözlerine ekledi.