NEVŞEHİR (AA) - İtalya’nın Milano şehrinde 11-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenen "Milano BIT Turizm Fuarı"nda Kapadokya'nın turizm potansiyeli anlatıldı.

Uçhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, çeşitli illerden katılımların olduğu Türkiye standında, Kapadokya’nın tanıtım materyallerinin yabancı konuklar tarafından büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Bu yıl 36’ncısı düzenlenen BIT Milano Turizm Fuarı’nda Kapadokya’yı Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Uçhisar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özge Önderoğlu Akkuyu ve turist rehberi Faruk Kumaş'ın temsil ettiği dile getirilen açıklamada, stantta ziyaretçilere, bölgeyle ilgili balon turizmi, mağara oteller, bisiklet ve trekking aktivitelerini anlatan materyallerin dağıtıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan da fuarla ilgili değerlendirmesinde, "Bizler bu fuarlara katılım sağlayarak, ülkemiz ve bölgemiz adına tanıtımlara devam ederek, bölgemizde olumsuzlukların yaşanmadığını, ziyaretçilerimizin güven içinde gelip tatillerini yapabilecekleri hususunda birebir ifade etme ortamı buluyoruz. Kapadokya Bölgemiz adına olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.