NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya'da turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sıcak hava balonları, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla sepetlerine asılan pankartlarla havalandı.

Göreme beldesinden kalkış yapacak sıcak hava balonlarının sepetine 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında, "Dünya Meteoroloji Günü kutlu olsun" ve "Havacılık tazminatımızı istiyoruz" yazılı pankartlar asıldı.

Genç Memur-Sen Nevşehir İl Başkanı Mustafa Hüseyin Keser, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sendika olarak yaptıkları etkinlikle tüm Meteoroloji çalışanlarının günü kutlamak istediklerini söyledi.

Eğitimde, sporda, adalette, turizmde, birçok alanda, özellikle de ulaşım sektöründe Meteoroloji'nin verilerinin sürekli kullanıldığını belirten Keser, "Bu önemli günde tüm Meteoroloji çalışanlarının gününü kutluyor ve buradan özellikle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na seslenmek istiyoruz. Sayın Bakan Eroğlu'nun Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı sözünü yerine getirmesini diliyoruz. Havacılık tazminatı, tüm Meteoroloji çalışanlarımızın hakkıdır. Er ya da geç bu hak alınacaktır" diye konuştu.

Balon pilotu Alparslan Uluer ise Meteoroloji'nin sıcak hava balonu sektörü için çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, "Sıcak hava balonlarımızda herhangi bir yön, kumanda, fren olmadığı için Meteoroloji bizim için çok önemli. Her saat, her dakika metar raporlarını (meteoroloji raporları) alıyoruz. Metar rasatları bizim için çok önemli" dedi.

"Dünya Meteoroloji Günü kutlu olsun" ve "Havacılık tazminatımızı istiyoruz" yazılı pankartlar asılı balonlar, güneşin doğuşuyla Göreme beldesinden Kapadokya semalarına yükseldi.

Uçuş, yaklaşık 1 saat sürdü.