NEVŞEHİR (AA) - Bir içecek firmasının sporcuları, Kapadokya'da yamaç paraşütleriyle balondan atladıktan sonra 126 kez dönerek "üçlü sonsuz döngü" dünya rekoru denemesi gerçekleştirdi.

Sırp Peter Lonchar, Bulgar Veso Ovcharov ve Çek Ondrej Prochazka, bölgede turistlerin vazgeçilmez eğlencelerinden olan sıcak hava balonlarını rekor denemesi için kullandı. Balonla 3 bin 500 metreye kadar yükseldikten sonra yamaç paraşütleriyle atlayan maceracı sporcular, Kapadokya semalarında farklı bir gösteri sundu.

Bu atlayış, aynı zamanda üçlü senkronize sonsuz dönüş hareketinde de rekor denemesine sahne oldu. Lonchar ve Ovcharov’a eşlik eden Prochazka, balondan atladıktan sonra 126 kez dönerek "üçlü sonsuz döngü" alanında rekor denemesini başarıyla tamamladı. Sporcular, ayrıca balonlar arasından geçerek şovlarını gerçekleştirdi.

Üç yamaç paraşütçüsünün atlayışları ve balonlar arasındaki uçuşunu, diğer balonlardaki yaklaşık 2 bin 500 kişi heyecanla izledi.

Rekor denemesinin ardından açıklamalarda bulunan Lonchar ve Ovcharov, Kapadokya semalarında uçmanın muhteşem bir duygu olduğunu ifade ettiler.

Sporculardan Peter Lonchar, hava koşullarının kendileri için çok olumlu olduğunu belirterek, "Bir hava sporcusu için bundan iyi bir fon düşünülemez. Rüzgar koşulları ve eşsiz doğa şekilleri, Kapadokya’yı bu iş için biçilmiş kaftan kılıyor. Her gün 150 balon ve 2 bin 500 kişi bu coğrafyada gökyüzünde. Biz de onların arasından atlayarak ve üçlü sonsuz döngü rekorunu kırarak tarihe geçmek istedik. Kapadokya, bu dünyada hala büyülü şeylerin var olduğunun kanıtı" diye konuştu.

Veso Ovcharov ise "Kapadokya çok özel bir doğa harikası ve bize yeni bir macera yaşama fırsatı sundu. Değişik bir karışım. Balonlar, özel taş oluşumları daha da ilginci de insanların bir zamanlar yaşadığı bu yapıların üzerinden uçabilmek" ifadelerini kullandı.