NEVŞEHİR (AA) - Peribacaları, kayadan oyma butik otel ve evleriyle turistlerden ilgi gören Kapadokya bölgesindeki otellerde "14 Şubat Sevgililer Günü" nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.
Sevgililer Günü'nü tarihi ve kültürel güzelliklerin yanı sıra alternatifi bulunmayan doğal oluşumlar arasında kutlamak isteyen yerli ve yabancı konuklar, bölgedeki otellerde yoğunluk oluşturdu.
Turistik tesis ile otellerde turistler için özel menü ve kokteyller hazırlandı.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, AA muhabirine açıklamada, bu özel gün dolayısıyla bölgedeki otellerde yaşanan doluluk oranından memnun olduklarını söyledi.

Sevgililer Günü'nün pazara denk gelmesi nedeniyle hafta sonu tatili için 2 günlük rezervasyonlar yapıldığını belirten Durmaz, bölgeyi daha çok İstanbul, Adana ve Mersin'den ziyaretçilerin tercih ettiğini dile getirdi.

Ziyaretçiler için 14 Şubat'ta vadilerde atlı turlar düzenleneceğini bildiren Durmaz, havanın uygun olması durumunda çiftlerin sıcak hava balonlarına da binebileceğini kaydetti.

Durmaz, "Yılbaşından sonra sakinliğin hakim olduğu bölge, Sevgililer Günü nedeniyle hareketlendi. 2 gün devam eden yoğunluk var. Bahar aylarında turizm sezonunun açılmasıyla yoğunluk bu kez uzun süreli başlayacaktır" diye konuştu.