NEVŞEHİR (AA) - BEHÇET ALKAN - Turist olarak geldiği Kapadokya'da tanıştığı kişiyle hayatını birleştiren İngiltere vatandaşı Leanne Marie Uçar (43), Nevşehir'in Avanos ilçesinde bakkal işletiyor.

İngiltere'nin Dorset kontluğuna bağlı Bournemouth kentinde bir huzurevinde aşçılık yaparken turizm dergilerinde fotoğraflarını gördüğü Kapadokya'ya 2002 yılında turist olarak gelen Marie, o dönem turistik bir işletmede çalışan Bayram Uçar'la (41) tanıştı.

Hayatlarını 2006 yılında birleştiren çift, bir süre İngilitere'de yaşadıktan sonra 4 yıl önce Türkiye'ye döndü. Marie, büyükbaş hayvancılık sektörüne giren eşinin bakkal dükkanını işletmeye başlayarak ticari hayata atıldı.

Marie, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'ya ve eşine olan aşkı nedeniyle Türkiye'de yaşamaya karar verdiğini, bir süre önce de aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla kendilerine ait iş yerinde çalışmaya başladığını kaydetti.

- "Periler diyarı"

İngiltere'deki kardeşleri ve yakınlarının zaman zaman Türkiye'ye ziyarete geldiklerini belirten Marie, yakınlarını, "periler diyarı" olarak tanımladığı Kapadokya'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin çok güvenli bir ülke olduğunu vurgulayan Marie, telefonda görüştüğü arkadaşlarına Kapadokya ve Türkiye ile ilgili bilgiler verdiğini, ülkesine giderken Kapadokya'ya özgü çeşitli hediyeler götürdüğünü söyledi.

Bakkala gelen müşterilerin kendisinin yabancı olduğunu fark ettiklerinde şaşkınlık yaşadıklarını anlatan Marie, "Bakkalda, halkla sürekli konuşma fırsatım olduğu için Türkçe'yi de geliştiriyorum. İş yerinde çalışan bir Türk yardımcım da var, bazı konularda bana yardımcı oluyor" diye konuştu.

- "Kapadokya tarihi ve kültürel atmosferiyle adeta büyülüyor"

Marie, şöyle devam etti:

"Kapadokya bölgesinin eşsiz bir manzarası var. Tarihi ve kültürel atmosferiyle adeta büyülüyor. Buraya ilk kez turist olarak geldiğimde eşimle tanıştım ve evlendim. Evlendikten sonra 6 yıl İngiltere'de yaşadık, 2012 yılında ise yeniden Kapadokya'ya döndük. Eşim ülkesini çok özlüyordu, birlikte yeniden dönmeye karar verdik, bu karar benim için de iyi oldu çünkü Kapadokya'yı çok seviyorum. Döndüğümüzden beri ev hanımıyım ama yaklaşık dört ay önce bize ait olan bakkalda çalışmaya karar verdim. Kapadokya'da yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Türkler çok samimi, sıcakkanlı insanlar. Türkiye çok güvenli ve huzurlu bir ülke burayı ülkemdeki tüm yakınlarıma ve arkadaşlarıma anlatıyorum."

Evliliklerinin ilk aylarında kültürel farklılıklardan dolayı ufak sorunlar yaşadıklarını kaydeden Bayram Uçar ise birbirlerine olan sevginin tüm engelleri aşmaya yardımcı olduğunu dile getirdi.

Marie'nin ailesinin ilk günden itibaren kendisine sıcak ve samimi yaklaştıklarını söyleyen Uçar, evlendikten sonra Bournemouth'ta yaşadıklarını ancak Türkiye'ye duydukları özlem nedeniyle dönüş yaptıklarını kaydetti.

Uçar, Türkiye'nin İngilitere'ye kıyasla çok daha güvenli bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.