Karadeniz’in ilk suite oteli Panagia’nın Genel Müdürü Ahmet Jem Ulun, Trabzon bölgenin turizm anlamında olmazsa olmazı olduğunu belirterek amaçlarının bölgede turizm çeşitlendirilmesi ve buna bağlı olarak kalış sürelerinin artırılması olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan ve hizmete sunulan Karadeniz’in ilk Suite Oteli Panagia, turistlerin yeni uğrak yeri oldu. Trabzon’da ilk defa özel bir konsepte sahip bir konaklama tesisi olan Panagia Suite Otel, Spor Toto Süper Lig ve diğer takımlarında tercihleri arasında ilk sıraya yerleşti.

Panagia Suite Otel Genel Müdürü Ahmet Jem Ulun, Trabzon’un turizmden aldığı payın her geçen gün artmakta olduğunu ifade ederek "Trabzon’da tarihi mirasa verilen önemin ve ulaşım imkanlarının gelişmesi gelen turist sayısını arttıran en büyük etkenler olmaktadır. Tarihi güzellikler, doğal güzellikler ,Trabzon’un bir liman kenti oluşu, kara-hava ulaşımının gelişmesiyle birlikte bölgeye gelen turist sayısında her geçen yıl artış yaşanmaktadır“ dedi.

Karadeniz Bölgesine gelen turistlerin büyük bir çoğunluğu Sümela Manastırı ve Uzungöl’ü olmak üzere Trabzon’u tercih ettiğini kaydeden Ulun, "Sadace tarihi doğal miras için değil, Trabzon folkloruyla yaşam tarzıyla ve kültürel birikimiyle turistleri etkileyen bir ildir. Trabzon, turizm konusunda ilgili bakanlıklar ve yerel yönetimlerden büyük destek almıştır. Yapılan tesislerin artışı ile yatak kapasitesi artacağından günlük kalma sürelerininde artacağını düşünüyorum. Rekabetin olduğu yerde başarı vardır. Trabzon’unda bu başarıyı sağlayacak kapasitede olduğunu düşünüyorum“ şeklinde konuştu.

"TEMİZ HAVAYI VE DOĞAYI SEVENLERİN İLK TERCİHLERİ ARASINDA TRABZON BULUNUYOR"

Ulun, Panagia olarak en büyük arzularının bölgede turizmin çeşitlendirilmesi ve buna bağlı olarak kalış sürelerinin artırılması olduğunu belirterek, "Dünyadaki iklim değişikliğinden en az etkilenen il olarak da Trabzon ön plana çıkıyor. temiz havayı, doğayı ve deniz’i seven insanların ilk tercihleri arasında ilimiz yer almaktadır. Yerli turistlerin yanı sıra Arap turistlerinde her yıl olduğu gibi bu yılda gelişlerinde bir artış beklemekteyiz. Yapılacak alternatifli turizm faaliyetleriyle de Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin sayısının arttırılacağını düşünüyorum“ diye konuştu.

Genel Müdür Ahmet Jem Ulun, Panagia Suite Otel’in bölgedeki ihtiyaçtan doğduğuna dikkat çekerek "Trabzon’da ilk defa özel bir konsepte sahip olan tesisimiz bölgedeki ihtiyaçtan doğdu. Otelimiz 103 suite, üst katında eşsiz manzarası olan bir restorana, kapalı yüzme havuzu ve saunaya sahiptir. Yerli ve yabancı misafirlerimizin son dönemde ilk tercihleri arasında yerini aldığımızı görmek bizleri oldukça memnun etmektedir" ifadelerini kullandı.