KARAMAN (AA) - Karaman'da kar yağışı nedeniyle merkez ve bazı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgarın etkili olduğu ifade edildi. Gerekli tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ilimiz merkez, Sarıveliler, Başyayla ve Kazımkarabekir ilçelerindeki temel eğitim ve ortaöğretim okullarında 12 Şubat Perşembe günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Tatil olan yerlerde hamile ve engelli kamu görevlileri de bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır."

Öte yandan, Karaman'da öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kentte her yer beyaza bürünürken kar kalınlığı merkezde 15 santimetreye ulaştı. 

İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz'e bağlayan Sertavul geçidinde kar yağışı, tipi ve sisten dolayı ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar lastiği olmayan araçların geçişine izin verilmiyor.

Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü 33. Şube Şefliğine bağlı 6 ekip, yolun açık kalması için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer sürücüleri dikkatli olmaları, kar lastiği ve zincir olmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.