KARAMAN (AA) - Karaman'da, 2 gündür haber alınamayan 15 yaşındaki Emre Karabacak için arama çalışmaları başlatıldı.

Alınan bilgiye, Karaman Merkeze bağlı Akçaşehir beldesinde ikamet eden Emre Karabacak, 11 Haziran'da 3 arkadaşıyla beldeden motosikletleriyle Ayrancı ilçesine gezmeye gitti. Gençler, daha sonra serinlemek için ilçenin 5. kilometre uzağındaki Ayrancı Barajı'na geldi. Burada yüzmek için gölete giren Emre, bir süre sonra suda kayboldu.

Emre'nin baraj gölünden çıkmadığını gören arkadaşları, korkup kimseye bir şey söylemeden motosikletleriyle tekrar beldeye döndü. Bu sırada Emre, gece eve gelmeyince ailesi, jandarma ekiplerine kayıp başvurusunda bulundu. 

Emre'yi her yerde arayan jandarma ekipleri, bir sonuca ulaşamayınca, Emre ile en son görülen arkadaşlarının ifadelerine başvurdu. Arkadaşları ifadelerinde  Emre'nin baraj gölünde kaybolduğunu söyleyince, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, baraj gölünde arama çalışmaları başlattı.

Baraj gölünde yapılan aramalarda, boğulduğu sanılan Emre'nin cesedine ulaşılamadı. Çalışmalara, Mersin'den gelecek dalgıçlarla sabah 09.00'da tekrar başlanacak.