KARAMAN (AA) - TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, "Biz Türk milleti olarak daha önce yapılmış olan yanlışları görüp, hatalardan ders almayı bilmeliyiz" dedi.

Ataç, Karaman Çevre Gönüllüleri Hareketi ve TEMA Vakfı tarafından Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen "Kömür ve termik santral" konulu bilgilendirme toplantısında, yaşam alanlarının ve kaynakların çok dikkatli kullanılması gerektiğini söyledi.

Karaman'da işsizlik sorununun olmadığına dikkati çeken Ataç, bölge halkının gelirinin tarıma dayandığını belirtti.

Bölgede termik santral yapılmasını istemediklerini dile getiren Ataç, şunları kaydetti:

"TEMA vakfı olarak tarihe not düşmek istiyoruz. Burası termik santral için doğru bir nokta değil. Ülkenin hiçbir yeri değil ama burası hiç değil. Biz Türk milleti olarak daha önce yapılmış olan yanlışları görüp, hatalardan ders almayı bilmeliyiz. Yani aynı hataları tekrarlamamalıyız. Çünkü insanımızın sağlıklı bir ortamda temiz havayla, toprakla ve suyla yaşama hakkı var. Biz de bu hakkımıza sahip çıkmak zorundayız. Karaman dışından gelen ve bu çalışmaya destek veren arkadaşlarımız var. Hepinize teşekkür ediyorum."

Karaman Çevre Gönüllüleri Hareketi Sözcüsü Mahmut Demir de çevre konusunda sorunların çözümüne önderlik etmek istediklerini belirterek, "Aldığımız mesafe belki istenilen düzeyde değil ama bu konuda üzerimize düşeni yapmak için çaba sarf ediyoruz. ÇED raporu konusunda bir takım mesafe alındı, bu mesafenin yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Gittikçe büyüyen yapıda mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Türkiye'de enerjinin görünümü, Konya-Karapınar, Karaman-Akçaşehir linyit rezervi ve olası termik santralin etkileri konularında bilgi verildi.