AK Parti'li eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Mehdi Eker dünür oluyor. Ömer Dinçer’in kızı Ayşe Hilal ile Mehdi Eker’in oğlu Yasin dünya evine giriyor.

DÜĞÜN 12 MAYIS'TA

Odatv'nin edindiği bilgiye göre; nikah töreni, 12 Mayıs Cumartesi saat 20’de Pullman İstanbul Airport Hotel’de gerçekleşecek.

DİNÇER DAHA ÖNCE YILDIZ'LA DÜNÜR OLMUŞTU

İki bakan, dünür oluyor. Bakan Yıldız'ın kızı Rüveyda Yıldız ile Bakan Dinçer'in oğlu Asım Dinçer evlenme kararı aldı. Gençlerin isteklerine yaklaşık iki ay önce Bakan Yıldız'ın evinde gerçekleşen söz ile aileler onay verdi. Söz törenine Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı belirtiliyor. 

Bakan Dinçer'in oğlu Asım, yaklaşık 7 yıldır eğitim amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunuyordu. Asım Dinçer'in Türkiye'de işletme lisans eğitimini tamamladıktan sonra, ABD'de yüksek lisans yaptı. Asım Dinçer, evlendikten sonra Türkiye'ye dönecek. Bakan Yıldız'ın kızı Rüveyda Yıldız ise lisans eğitimini tamamladı. Bakan Yıldız'ın Ömer ve Hayrullah isimli iki oğlu ile Zübeyde isimli bir kızı daha bulunuyor. Asım ile Rüveyda'nın yeni yılın ilk aylarında dünya evine girmesi bekleniyor. Bakan Yıldız ile Dinçer, düğün tarihi konusunda son kararı çocuklarına bıraktılar. 

8 yıldır iktidarda olan AK Parti'de Yıldız ve Dinçer ikinci dünür bakanlar olacak. 2007 yılında dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in kızı Şeyma Güler ile dönemin Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin oğlu İsmail Pepe evlenmişlerdi. Bakan Yıldız ile Bakan Dinçer'in kabinede yakınlığı biliniyor. Son olarak Zonguldak'ta yaşanan ve yaklaşık 29 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasında iki bakan aileleri ile birlikte yaklaşık bir hafta Zonguldak'ta kalmış ve maden kazasında ölen işçilerin ailelerine destek olmuşlardı. Taner Yıldız ile Ömer Dinçer, 2007'de gerçekleşen revizyon ile kabineye girdiler. Kayseri milletvekili olan Bakan Yıldız kabinede enerji alanında gösterdiği performansla dikkatleri çekerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminden itibaren Başbakan Tayyip Erdoğan ile çalışan ve Başbakanlık Müsteşarlığı da yapan Dinçer de Sosyal Güvenlik Kurumu'nda imza attığı reformlar ile öne çıkıyor.