Karaman Valiliği'nde FETÖ/PDY yönelik sürdürülen operasyonlarla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenlendi.

Karaman Valisi Süleyman Tapsız toplantıda,15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından şu ana kadar Karaman’da toplam 268 kamu görevlisinin açığa alındığını söyledi.

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile mücadele kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 150, İl Emniyet Müdürlüğü'nden 33, Müftülük'ten 15, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nden 11, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden 10, İl Özel İdaresi'nden 9, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden 8, Karaman Belediyesi'nden 6, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden 5, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 4, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 3, Valilik'ten 3, AFAD'tan 2, Karayolları 33.Şb. Şefliği'nden 2, İl Jandarma Komutanlığı'ndan 2, Deftardarlık dan 1, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'nden 1, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden 1, Orman İşletme Müdürlüğü'nden 1, İŞKUR'dan 1 kişi olmak üzere toplamda 268 kişi görevinden uzaklaştırıldı.

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile mücadele kapsamında, Kadastro Müdürlüğü'nden 3, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu'ndan 2, Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi'nden 2 kişi olmak üzere toplamda 7 kişi kamu görevinden çıkarıldı.

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile mücadele kapsamında Karaman'da, 53 kişi tutuklandı, 26 kişi gözaltına alındı, 10 kişi adli kontrol de, 15 kişinin ise adli işlemi devam ediyor.

Ayrıca, Karaman'da 5 okul, 2 eğitim merkezi, 2 yurt ve 1 dernek kapatıldı.