KARAMAN (AA) - Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli, temel yangın konusunda eğitim aldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği Temel İtfaiye Er Eğitimi programına 52 itfaiye eri katıldı.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Temel İtfaiye Er Eğitim programına katılan tüm personeli tebrik etti.
İtfaiye erlerine çalışmalarında başarılar dileyen Çalışkan, “Bu tür seminerlerle çok kritik bir konumda hizmet veren itfaiye personelimizin riski en aza indirerek görevlerini en iyi şekilde yapmalarını amaçlıyoruz. Bu noktada bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşarak itfaiye hizmetlerinde hizmet kalitemizin artmasında katkı sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatına teşekkür ederim” dedi. Daha sonra Karaman Belediye Başkanı Çalışkan ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici tarafından itfaiye erlerine sertifikaları verildi.15-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen seminerde; temel itfaiye er eğitimi, yangın, güvenlik, arama-kurtarma, baca yangınlarına ve kimyasallara müdahale gibi konularda itfaiye erleri eğitimden geçtiği belirtildi.