KARAMAN (AA) - Karaman'ın Ayrancı ilçesinde, 40 gün önce avlanmak için evinden ayrılan ve aramalara rağmen ulaşılamayan 15 yaşındaki çocuğun cesedi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, merkeze Bağlı Taşkale köyü Kızıllarağini mahallesi kırsalında koyun güden çobanlar, bir kişinin cesediyle karşılaştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, cesedin 40 gün önce Ayrancı ilçesi Yarıkkuyu köyünden ayrılan ve o günden beri kayıp olan İbrahim Tok'a (15) ait olduğunu tespit etti.

Ekipler, olay yerinde inceleme yapıyor.

Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İbrahim Tok'u bütün imkanları seferber ederek aradıklarını ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Bugün saat 17.00 sıralarında Kızıllarağini köyü kırsalında çobanların bir ceset görerek durumu jandarmaya bildirdiğini ifade eden Kaşıkçı, "Jandarma aileyle birlikte olay yerine gitti. Cesedin İbrahim Tok'a ait olduğunu tespit ettiler. Tüfeği ve eşyalar yanında. Sağ bulmak isterdik ama olmadı. Yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 23 Ocak'ta avlanmaya gideceğini söyleyerek Yarıkkuyu köyündeki evinden ayrılan ve geri dönmeyen İbrahim Tok'un ailesi, durumu jandarmaya bildirmiş, AFAD, UMKE, Jandarma ekipleri ve vatandaşlar, iz takip köpeği yardımıyla yaptıkları aramalarda, Tok'a ulaşılamamıştı.