KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye’nin huzur ve güvenliği için kentten geçen karayollarında trafik kontrollerini artırdıklarını söyledi.

Onar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin son günlerde yaşadığı olaylar nedeniyle Ankara'ya en yakın il olan Kırıkkale'de yol kontrollerini artırarak güvenlik önlemlerini aldıklarını belirtti.

Kırıkkale'nin 43 ilin bağlantı noktasında yer aldığına dikkati çeken Onar, Doğu ile Karadeniz bölgelerinden gelen araçların Ankara öncesindeki son uğrak yerlerinin burası olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kırıkkale'den dün 24 saatlik süreçte 57 bin araç geçti. Yol kontrollerimiz artarak devam ediyor. Jandarma ekipleriyle işbirliği içerinde asayiş ve güvenlik kontrollerimizi artırarak koordineli bir şekilde vatandaşlarımızın günlük rutin hayatına engel olmadan devam ettiriyoruz. Kent olarak transit yol geçiş güzergahında bulunuyoruz. Bu yüzden trafik kontrollerimizi sıklaştırdık. Kırıkkale Doğu Anadolu, Karadeniz ve yeni açılan Kulu-Kırıkkale kara yoluyla Güney bölgesiyle bağlantılı. Ülkemizin huzur ve güvenliği için çalışmalarımız devam ediyor. Karayollarında normal olmayan bir durumda da vatandaşlarımızın bizi uyarması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bize desteği çok önemli."

Kentteki araç trafiği hakkında da bilgi veren Onar, 2005 yılında yaklaşık 36 bin olan araç sayısının bu yıl 63 bine ulaştığına işaret ederek, "Kentteki vatandaşlarımız 'araç trafiği yoğun' diyor. Ancak araç sayımız da çok, bu yüzden vatandaşlarımızın kurallara çok dikkat etmesi gerekiyor" dedi.