3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın davetlisi olarak Tekirdağ’a gelen kardeş şehir Romanya’nın Tekirgöl Belediye Başkanı Soceanu Iulian Constantin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı makamında ziyaret etti.

Tekirgöl Belediye Meclis Üyeleri Babanica Doina Marinela, Ismail Temungin ve Tekirgöl Spor Kulübü Başkanı Logofatu Remus ile eşinin de Tekirgöl Belediye Başkanı Soceanu Iulian Constantin’e eşlik ettiği ziyarette, Süleymanpaşa Başkan Yardımcısı Hulisi Özocak, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri Rüştü Özgün ve Veysel Kaplan ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat da Başkan Eşkinat’ın yanında yer aldı.

Constantin: “Süleymanpaşa Belediyesinin yaptığı başarıları, çalışmaları takip ediyoruz”

Sözlerine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a teşekkür ederek başlayan Tekirgöl Belediye Başkanı Soceanu Iulian Constantin, “Öncelikle nazik davetiniz için teşekkür ederiz. Süleymanpaşa ve Tekirgöl’ün kardeşliğini sayenizde bir kez daha hissetmiş olduk. 3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nin etkinliklerine katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Süleymanpaşa Belediyesinin yaptığı başarıları, çalışmaları takip ediyoruz. Sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum” dedi.

Eşkinat: “Bu birlik içinde ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz”

Romanya’nın Tekirgöl Belediye Başkanı Soceanu Iulian Constantin ve ekibinin Tekirdağ’a gelişinden dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Davetimizi kırmayarak Romanya’dan Süleymanpaşa’ya gelen kardeş şehrimizin belediye başkanı ve ekibini aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Farklı ülkelerin, farklı coğrafyaların insanları olsak da aynı kültür bizleri bir yapıyor. Biz bu birlik içinde ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum” diye konuştu.

Festivalin içeriği ve iki belediyenin çalışmaları hakkındaki görüş alışverişinin ardından Tekirgöl heyeti Başkan Eşkinat’a yöresel hediyelerini sunarken, Başkan Eşkinat da üzüm suyu, pekmez, hardaliye ve Trakya üzümlerinin önde gelen çeşitlerinden oluşan hediyeleri misafirlerine sundu.