NEVŞEHİR (AA) - Kar yağışının ardından farklı bir güzelliğe bürünen Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da yerli ve yabancı turistler, atlı turlarla bölgenin doğal zenginliklerini keşfediyor.

Yılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya’da turistler için farklı etkinlikler düzenleniyor. 

Ziyaretçiler, kar yağışının ardından bölgede oluşan güzel manzarayı atlı turlara katılarak yakından görme imkanı buluyor.

Doğa sporları organizatörü Mehmet Uçman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turistlerin kış aylarında karla kaplı vadilerde ve peribacaları arasında atlarla gezmekten büyük keyif aldıklarını söyledi.

Uçman, "Sisli hava nedeniyle balonların uçamaması, insanların atlı turlara rağbet etmesini sağladı. Kış aylarında, kardan dolayı vadi içlerinde çok güzel manzaralar oluşuyor. Bu aylarda Kapadokya’ya gelen yerli ve yabancı turistler biniciliği tercih ediyorlar" dedi. 

Bölgeyi ziyaret eden Alpaslan Körükcü, biniciliği sevdiği için vakit buldukça Kapadokya'da atlı turlara katıldığını belirtti.

Hem yaz hem kış döneminde fırsat buldukça Kapadokya'ya geldiğini aktaran Körükcü, "Muhteşem bir manzarası var, kar yağınca ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Türk milletinin geninde atı sevmek var, motorlu taşıtlardan ziyade ata binmeyi herkese tavsiye ediyoruz" diye konuştu.