KARMTSK-DER Başkanı Ufuk İşleker konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Yeni trafik yönetmeliğinde 2 yıllık stajyer şartı uygulaması 1 Ocak 2016'da başlayacak. Mevcut kazanılmış ama hala Trafik Tescil Şubelerinden  ehliyete çevrilmeyen sertifikalarda 30 Aralık 2015'e kadar çevrilmezse stajyer ehliyet olacaklar.
Mağdur olmamak ve kazandığınız hakkınızı iptal olmaması için 30 Aralık 2015'e kadar mutlaka sertifanızı ehliyete çevirmelidirler. dedi.
STAJYER SÜRÜCÜ NE YAPACAK?
Ehliyet alımları hakkında bilgiler veren KARMTSK-DER Başkanı Ufuk İşleker, 2 yıllık stajyer şartı ile birlikte ehliyet alacaklara 75 ceza puanı hakkı tanınarak resmi gazetede yayımlandığını söyledi. "Yayımlanan yeni yönetmelik sürücü kurslarına ilk defa başvuruda bulunacak sürücü adayları için stajyerlik şartı ile birlikte ceza puanı uygulaması getirildi. Yazılı sınav ve direksiyon eğitimde başarılı olan kursiyerler 2 yıl süre ile stajyer sayılacak.
75 CEZA PUANI ALAN YANDI
Sürücü adaylarının ise bu süre içerisinde 75 ceza puanını almaması gerekiyor. Bu sürede ceza puanını dolduran adayların geçici olarak aldıkları ehliyetler iptal edilecek. Böylelikle tekrar ehliyet almak isteyen sürücü adayı yeniden sürücü kursuna başvuruda bulunacak." dedi.