Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan ‘Kasımpaşa’dan Cumhur’un Başına’ adlı fotoğraf sergisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluğundan bugüne toplam 80 fotoğrafı yer aldı.

12’nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 60 yıllık hayatını gözler önüne seren fotoğraf sergisi Esenler’de açıldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan ve ‘Kasımpaşa’dan Cumhur’un Başına’ ismini taşıyan sergi, 2 Kasım 2014 Pazar günü, Esenler’de toplu açılış törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

HER DÖNEMDEN FOTOĞRAF SERGİDE YER ALDI

Sergide, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukluğundan askerliğine, eğitiminden düğününe, gençliğinden siyasi çalışmalarına, belediye başkanlığından cumhurbaşkanlığına kadar hayatının her döneminden kareler yer alıyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile sergiyi gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fotoğrafları tek tek inceledi. Gezide, sergiye fotoğraf arşivi ile destek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yol arkadaşlarından Yakup Sucuoğlu da katıldı. Sucuoğlu, zaman zaman fotoğraflarla ilgili anıları Erdoğan’a aktardı.

ERDOĞAN, SERGİYİ GEZDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 1976’lı yıllarda İl Gençlik Kolları Başkanı olduğu Milli Selamet Partisi İl Gençlik Yönetim Kurul üyeleri ile birlikte yer aldığı siyah-beyaz fotoğrafla özel olarak ilgilendiği görüldü. Erdoğan fotoğrafı incelerken kendisine rehberlik eden Yakup Sucuoğlu’na, “O zaman daha yakışıklıymışsın” diye espri yaptı. Erdoğan futbolculuk yıllarına ait bir fotoğrafı görünce de “Bu fotoğraf da mı varmış? Bu pozisyondan sonra sakatlanmıştım” dedi.

Erdoğan’ın aile fotoğraflarına özel ilgi gösterdiği sergide, 09.08.1997 tarihindeki nişan merasimine kendi el yazısı ile arkadaşını daveti de yer alıyor.

Hafta sonu dahil her gün 09.00-17.00 saatleri arasında gezilebilen sergi, 13 Kasım 2014 tarihine kadar açık kalacak.