Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında yaşanan tekne faciasının ardından kayıp mülteciler için başlatılan arama çalışmalarına bugün de devam edildi.

Pazartesi günü yaşanan tekne faciasında 24 mülteci hayatını kaybetmiş, 6 kişi ise sağ olarak kurtarılmıştı. Kayıp olduğu belirtilen 13 mülteci için de arama çalışması başlatılmıştı.

Arama çalışmaları bugün de sürdürüldü. Sahil Güvenlik Komutanlığından 1 arama kurtarma gemisi, 2 bot, 2 helikopter, 1 uçak ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden 1 bot ile denizden; jandarma, AFAD ve gönüllü derneklere ait ekipler tarafından da kıyıdan arama çalışmalarına devam edildi.

Yapılan çalışmaları meraklı gözlerle sahilde izleyen balıkçılar, kayıp mültecilerin denizin dibinde olabileceğini söyledi.

Balıkçı İhsan Kıran, “Aranıyor ama bulamazlar. Onlar şimdi denizin dibindeler. Herhalde 5-6 gün sonra suyun yüzüne çıkarlar. Ya dalgalar sahile atacak veya şişerek suyun üstüne çıkacak. Suyun üstüne çıkarsa balıkçılar bulur. Belki balıkçıların ağlarına da denk gelebilir. Bu da bana göre 1 hafta sürer. Arama kurtarma çalışmaları mecburen devam edecek. Onları öyle bırakamazlar” dedi.