Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ikinci kez kaymakamlarla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığınca yılın en iyi kaymakamı olarak görülen Adana Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan’ı ödüllendirdi.

1992 yılında Zonguldak’ta stajyer kaymakam olarak meslek hayatına başlayan Kaymakam Kayhan aynı ödülü 2008 yılında da aldığı öğrenildi.

10 Ocak İdareciler Günü münasebetiyle dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kaymakamlar toplantısı yapıldı. Toplantıda, Türk İdareciler Derneğince, Türkiye genelinde seçilen yılın en başarılı kaymakamlarına ödülleri verildi. Yılın en başarılı 5 kaymakamı arasında giren Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan plaketini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Ali Muratkayhan kimdir?

Erzurum’da doğdu ve ilk-orta öğrenimini burada tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. 1992 yılında Zonguldak’ta kaymakamlık stajına başladı. Safranbolu ilçesinde Kaymakam Refikliği görevini tamamladıktan sonra Abana, Dikmen, Sarıveliler kaymakam vekillikleri Derebucak, Diyadin, Yüksekova, Havran ve Maçka Kaymakamlığı görevinde bulundu. 2010 yılı Temmuz Kararnamesi ile Nevşehir Vali Yardımcılığı görevine atandı. Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Sarıçam Kaymakamlığı görevine atandı.

Kayhan, evli ve iki erkek çocuk babasıdır.