KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, bugün "yeni bir menzile yol alışın ve yeni bir başlangıcın" arifesinde bulunduğunu söyledi. 

"Besmele çekerek, şeytan kovalayarak, fatihalar okuyarak" yoluna devam edeceğini ifade eden Özhaseki, "Dost elinden, davamızın liderinden, partimizin genel başkanından ve genel merkezinden 'gel' denildi. İl teşkilatımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız istisnasız 'evet gitmelisin' dediler. İstişare ettiğimiz güzel insanlar hep 'git' dediler. Anket yaptırdım, Kayseri halkı çok büyük bir ekseriyetle 'hizmete Ankara'da devam' dedi. Bu soruya müspet cevap vermek, bana yakışanı yapmaktı, yaptım da..." diye konuştu. 

Özhaseki, bugüne dek oy verenleri, umut bağlayanları, dua edenleri, mahcup ve mahsun bırakmadığını, verilen oylara asla ihanet etmediğini vurguladı.

Kayseri'nin, Anadolu'nun parlayan yıldızı, Türkiye'nin marka şehri olduğunu dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımla yüzlerce yıl bu şehre hizmet edecek prestij projelere imza attık. 30 yıl uğraşılan ama bir türlü başarılamayan raylı sistemi bu şehre biz tanıştırdık. Türkiye'nin en güzel stadyumunu ve spor tesislerini inşa ettik. Denizi getirdik, Yamula Barajı'nı yaptık. İkinci bir devlet üniversitesinin kuruluşuna öncülük ettik. Erciyes'i yeniden keşfedip, Kayseri için bir geçim kapısı, kar kapısı, iş kapısı yaptık. Anadolu'nun en güzel eğlence merkezi olan Harikalar Diyarını yaptık. Güzel Kayserimiz'in her köşesini ihya etmeye gayret ettik. Aç ve açıkta bırakmadık, tarihi eserlerimizi ayağa kaldırdık. Binlerce projeye imza attık. Her projemizde bir çok insanın emeği var. Başta cumhurbaşkanlarımızın, Abdullah Bey'in ve Tayyip Erdoğan Bey'in emeği ve destekleri var. Allah onlardan razı olsun."

- "Ahlaksızca iftira atmaya devam edenlere hakkımı helal etmiyorum"

Hak etmedikleri bir çok iftiraya maruz kaldığına dikkati çeken Özhaseki, belirli merkezlerden durmadan iftiralar ve kendisinin bile şaşırdığı dedikodular üretildiğini ama bunların hiçbirinin aslının çıkmadığını aktardı.

Bu iftiralarla yıpratılmak istendiğini kaydeden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İftira atanlar da söylediklerinin yalan olduğunu biliyorlardı ama beni yıpratmak, ekibimin moralini bozmak istiyorlardı. Aslında bunlara inanarak tekrarlayanlara, hatta gıybet edenlere hakkımı helal ediyorum ama dedikodu üretim merkezlerinde bilinçli olarak dedikodu üretenlere hakkımı helal etmiyorum. Hele hele malum bir parti merkezinde üretilip, servis edilen son birkaç yıldır kamuoyunu meşgul eden, biri bitmeden diğerine sarıldıkları yalanlarla, hayasızca, ahlaksızca iftira atmaya devam edenlere asla hakkımı helal etmiyorum. Onları adaletine sonsuz inandığım, güvendiğim Allah'a havale ediyorum."

Özhaseki, 21 yıldır şerefle sürdürdüğü görevini bugün alnının akıyla ve onurla bıraktığını belirterek, "Gönlüm rahat, vicdanım huzurlu. İyi işler yaptığıma inanıyorum. Benim için önemli olan hayır duası. Çok hayır duası aldığıma inanıyorum. Çocuklarıma, torunlarıma bırakabileceğim en büyük miras da inşallah bu olacak" dedi.

Kayseri'de 21 yıldır sürdürdüğü hizmet odaklı siyaseti Ankara'da yapmak için yola çıktığını ifade eden Özhaseki, yeni Türkiye'nin yeni vizyonuna katkı sunmak için yola çıktığını anlattı. 

Özhaseki, bugüne kadar vazifeye talip olanlardan değil, vazife verilirse hakkını vererek yapanlardan olduğuna işaret ederek, 21 yıllık belediye başkanlığı süresince büyümelerini göremediği çocuklarından, çocuklarıyla yalnız bıraktığı eşinden, yeterince sılayırahim yapamadığı annesinden, eş, dost ve akrabalarından helallik istediğini, bundan sonraki süreçte de anlayış ve sabır beklediğini söyledi. 

Konuşması sırasında zaman zaman duygulanan Özhaseki, kendisinde hakkı olduğunu düşünenlerin özel kalemine not bırakabileceğini, birkaç gün içinde bu kişileri de tek tek arayıp hepsinden helallik isteyeceğini sözlerine ekledi.

- Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi 

Konuşmasının ardından Özhaseki'ye, Kayserispor Kulüp Başkanı ve eski Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, belediye meclis üyeleri adına çiçek verdi. 

Özhaseki'nin konuşması, salona giremeyen vatandaşların izleyebilmeleri için belediye girişine ve bahçesine kurulan dev ekranlardan da yayınlandı. 

Toplantı sonrası belediye önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Özhaseki, yoğun sevgi gösterileri eşliğinde, eşi Neşe Özhaseki ile belediyeden ayrıldı. 

- Mehmet Özhaseki'nin özgeçmişi 

1957 yılında Kayseri'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığını kazandı.

23 Haziran 1998'de Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirildi. 18 Nisan 1999'da yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde yüzde 70.2, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde yüzde 60.5 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 60 oy alarak 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirildi. 

Evli ve 4 çocuk babası olan Özhaseki, İngilizce ve Arapça biliyor.