KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, polis ekiplerince bu yıl başından beri düzenlenen 393 operasyonda 2 milyon 522 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi, 22 kişi tutuklandı.

Terör örgütlerinin en büyük finans kaynaklarından biri olan kaçakçılığa fırsat vermemek için çalışan Kayseri Emniyet Müdürlüğü, doğudan batıya geçiş güzergahlarındaki çalışmalarını artırdı.

Sigara kaçakçılığına geçit vermeyen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin yoğun çalışmasıyla, teknik ve fiziki takip sonucunda bu yılbaşından beri 393 operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda 2 milyon 522 bin paket gümrük kaçağı sigaraya el konarak, terör örgütlerinin finans kaynakları engellendi. 576 zanlının gözaltına alındığı operasyonlarda 22 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son 3 günde gerçekleştirilen operasyonlarda ise 400 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Bu operasyonlarda bir tırın dorsesinde yakalanan 239 bin paket sigara, Kayseri tarihinde tek seferde ele geçirilen en yüksek sayıda gümrük kaçağı sigara olarak kayıtlara geçti.

İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın talimatıyla kaçakçılık olaylarına karşı mücadele eden KOM ekiplerinin çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğü bildirildi.