KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, üvey çocuklarına cinsel istismar ve işkencede bulunduğu iddiasıyla 46 yıl 9 ay hapis cezası verilen kadının görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak görüntüleri servis edenlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk" dedi. 

Düzgün, valilik toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın şubat ayında gerçekleştiğini anımsatarak, o dönem olay kendisine anlatıldığında işkenceyle ilgili görüntüleri izlemek dahi istemediğini belirtti.

Olayın "vahşi bir muamele" olduğunu vurgulayan Düzgün, şunları söyledi:

"Tabii bu geçen süreçte olayı gerçekleştiren üvey anne yargılandı ve mahkemelerimizde 46 yıl gibi ağır bir cezaya mahkum oldu. Biz de olayın hemen akabinde ailedeki çocuklara, bu muameleye maruz kalan 5 yaşındaki erkek çocuğu, bir de 7 yaşında ablası var, hem psikolojik hem de tıbbi destek sağlanması bakımından gerekli tedbirleri aldık. Çocuğumuz 2 aylık tıbbi tedaviye tabi tutuldu ve şu an sağlıklı. Babası, teyzesi, anneannesi, babaannesi gibi akrabalarının, yakınlarının yanında kalıyor, sağlıklılar. Psikolojik desteğimiz zaman zaman devam ediyor ama o ağır durumu atlattılar."

Vali Düzgün, işkence görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin soru üzerine de "Bu görüntülerin yayınlanması üzüntü verici. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak görüntüleri servis edenlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Tabii baba da bundan son derece rahatsız. Bunların basında yer almasını olumsuz olarak nitelendirebiliriz. Cumhuriyet Başsavcımız ile de biraz önce konuştuk, konuyu takip ediyorlar. Basın kuruluşlarımızın da bu tür olumsuz görüntüleri, sorumluluk anlayışı içerisinde yayınlamamasını arzu ediyoruz. Zaten, görüntülere yasak gelmesiyle ilgili de bugün mahkeme bir karar verecek" ifadelerini kullandı. 

- Olay

Kocasının önceki eşinden çocukları 7 yaşındaki kız çocuğu I.A. ile 4 yaşındaki erkek çocuğu İ.A'ya işkence yaptığı ve cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şubat ayında tutuklanan Songül Akpolat'a, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce  "cinsel istismar" suçundan 30 yıl, "yaralama" eyleminden 9 yıl, "işkence" suçundan 7 yıl ve I.A'ya yönelik eyleminden dolayı da 9 ay olmak üzere toplam 46 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. 

Melikgazi ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde eve kamera yerleştirilmesiyle çocuklara işkence yaptığı ortaya çıkan üvey anne Songül Akpolat'a ait görüntüler, dün medyaya yansımıştı.