Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, yılbaşı kutlamalarıyla ilgili, "Her yılbaşı geldiğinde televizyonlarda, gazetelerde resimler görüyoruz. Trafik kazaları, sarhoş bir şekilde araba kullanan insanlar neyi kutluyorsunuz? Neyin sevincini yaşıyorsunuz? Günahlar ile bir mutluluk kutlanabilir mi?" dedi.

Maraşlıgil, "Hristiyanlar Peygamberlerinin doğum gününü havalara maytap atarak, içki, kumar ve bir yığın fuhşiyat ile kutlamaya çalışıyorlar" diye konuştu.

"Müslümanlardaki Peygamberlerinin doğum gününü kutlama ile Hristiyanlardaki Peygamberlerinin doğum gününü kutlama arasında uçurumlar var" diyen Maraşlıgil, "Dağlar kadar farklar var. Müslümanlar asla Hristiyanlara benzememeliler. Mevlit Kandili ile zaten beslemiyoruz ama eğer Müslüman olarak biz Hz. İsa’nın doğum gününü kutlayacak olursak ne olur Hristiyanlar gibi kutlamayalım. Bugün her yılbaşı geldiğinde televizyonlarda, gazetelerde resimler görüyoruz. Trafik kazaları, sarhoş bir şekilde araba kullanan insanlar neyi kutluyorsunuz? Neyin sevincini yaşıyorsunuz? Günahlar ile bir mutluluk kutlanabilir mi? Bizim toplumumuzda ve kültürümüzde bu gibi şeyler yok. Sabaha kadar şekil verici maddeler alınıyor, ondan sonra direksiyona geçip bir yığın insanların canına kıyılıyor. Bir bakıyorsunuz alkol komasında ölen insanlar" ifadesinde bulundu.

Maraşlıgil, "Noel baba bizim neyimiz? Bizim dinimiz ile inancımız ile itikatımız ile en ufak bağlantısı olmayan şeyler. Bunlara bizim dikkat etmemiz lazım. Biz Müslümanlar olarak ağır başlı bir şekilde eğer yılbaşı Hz. İsa’nın doğum günü ise onu biz sevgi ve muhabbet ile kutlayalım ama onun ötesinde Hristiyanlara benzememeye çalışalım. Onların görevi bizi kendilerine benzetmektir.

Helaller bellidir. Haramlar bellidir. Milli piyango ve bu tip çekilişlerin helal olup olmadığını öğrenmek için bir din adamına gitmeye bu ülkede yaşayan insanların ihtiyacı yok. Herkes neyin helal neyin haram olduğunu biliyor. Milli piyango haramdır. Haram para ile ibadet yapmakta İslam uleması tarafından çok hoş karşılanmamıştır. Haram para ile hayır yapmakta çok hoş bir şey değildir" diye konuştu.