KAYSERİ (AA) - Kayseri Polis Meslek Yüksekokulunun (PMYO) 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kayseri PMYO Müdürü Metin Tanrıver, okulun konferans salonunda düzenlenen törende, 1984 yılında kurulan okullarının, bugüne dek yaklaşık 8 bin 200 polis yetiştirdiğini, bugün de 468 öğrenciyle eğitime başladığını söyledi. 

Polisin asli görevlerinin yoksullara, garibanlara, düşkünlere ve muhtaç ailelere yardım etmek olduğunu belirten Tanrıver, "Dürüst olun, kimsenin hakkını kimseye yedirmeyin. Hakkınızı da haddinizi de bilin. Amirlerinize, üstlerinize, hocalarınıza saygılı olun, biliniz ki onlar, sizlerin iyi yetiştirilmesi için buradalar" diye konuştu.

- Paralel Devlet Yapılanması'na tepki

Tanrıver, son günlerde ülkenin terör belasıyla karşı karşı kaldığını belirterek, vatan toprakları üzerinde farklı emellere sahip ülkeler ve yabancılar bulunabileceğini dile getirdi.

Tanrıver, şöyle devam etti:

"Ancak doğal olmayan bir şey var. Hani o iki elini kaldırıp da 'Ben dürüstüm, çalmadım, çaldırmadım, yemedim, yedirmedim' diyenler var ya, onlara da bir çift sözümüz olmalı. Ey benim gafil meslektaşım, terör örgütüne siyasi destek verirken hiç mi vicdanın sızlamadı? Hiç mi vicdan azabı çekmedin? Beraber mesai yaptığın, birlikte vatan koruması görevinde bulunduğun arkadaşın, verdiğin bu destekle şımarttığın bu terör grubu tarafından şehit edilirken, son anında şehadet getirirken, hiç mi yüreğin kanamıyor? Arkadaşın toprağa giderken, sen ailenle gezmeye, dolaşmaya ve bu teşkilatın ekmeğini yemeğe sıkılmıyor musun? Ey bu gafillerin eşleri, lojman, kapı komşun, Ayşeler, Fatmalar, Haticelerin eşleri şehit olduğunda dul kaldılar, sen de buna ortak değil misin? Sen eşinin elini tutup çarşı pazar dolaşırken, o eşsiz kaldı. 'Bunda payım yok' diyebilir misin? 

Ey bu gafillerin çocukları, beraber aynı lojmanda oynadığınız, aynı okula gittiğiniz, birlikte büyüyeceğiniz arkadaşın, ailenin desteğiyle güçlendirdiği terör örgütünce yetim bırakıldı. Sen ailenin yanında büyürken, o babasız, belki de anasız büyüyecek. Sen ailene bunun hesabını sormayacak mısın?" 

Okuldan mezun olacak öğrencilerin mesleğe başladıklarında kanun ve hukukun izin verdiği ölçüde bunları yapanlardan hesap soracaklarına dikkati çeken Tanrıver, "Başka türlü oluşumların içindeyseniz ya da olursanız karşılığını gecikmeden alırsınız. Varsa böyle bir düşünceniz hemen, geç kalmadan okulu terk ediniz" ifadesini kullandı.

Tanrıver, öğrencilerinin devlet görevlisi olarak yetişeceğini, devlet ve millete hizmet edeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hak'ka, hukuka, hukukun üstünlüğüne bağlı olacaksınız. Eğer manevi bir bağ istiyorsanız, bağ belli, doğrudan Allah'a bağlanacaksınız. Ülkesini satmış, başka ülkeye yerleşmiş, sadece doğumla vatandaşı olduğu, yıllarca gelmediği ülkeye birilerinin hizmet edebileceğini beklemek gaflettir, ahmaklıktır, aptallıktır. Bu yüzden, sizler de hizmeti bu ülkeye ve bu ülke insanlarına yapacaksınız."

Konuşmaların ardından yeni eğitim-öğretim döneminin ilk dersini Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Arslan verdi.