KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Kayseri'de huzur ve güvenliğin devamı için emniyet, jandarma, istihbarat birimlerimizle sürekli koordinasyon halinde bir araya gelerek ilimizde üzücü bir olay yaşanmaması için gayret gösteriyoruz" dedi.

Düzgün, Erciyes Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin "Fuat Avni Konya, Kayseri, Şanlıurfa gibi illerde patlama olacağı yönünde twit attı. Bu konuyla alakalı ne düşünüyorsunuz?" yönündeki sorusu üzerine Düzgün, öncelikle Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa, ailelerine sabır ve metanet dilediğini söyledi.

Saldırının Türkiye'yi, milleti derin yasa boğan, büyük bir facia olduğunu belirten Düzgün, Türkiye'de son birkaç aydır üzücü olaylar yaşandığını, ülkedeki birlik ve bütünlüğü bozmak, milleti birbirine düşürmek amacıyla değişik oyunlar oynanıp, planlandığını vurguladı.

Millet olarak bu süreçte daha iyi kenetlenilmesi gerektiğini dile getiren Düzgün, şunları kaydetti:

"Milletimizi, gençlerimizi farklı yönlere yönlendirmeye çalışanlar var. Bizi yönlendirenlerin yerine değil de kendimizin nereye gideceğimizi bilerek hareket etmemiz, kapısını açan her dolmuşa binmeden bilinçli bir şekilde bu ülkeye, bu ümmete sahip çıkmamız gerekiyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi bir tarafından su alırsa hepimiz zarar göreceğiz. Bu bilinçle, bu şuurla hareket etmemiz gerekiyor. Kayseri'de huzur ve güvenliğin devamı için emniyet, jandarma, istihbarat birimlerimizle sürekli koordinasyon halinde bir araya gelerek ilimizde üzücü bir olay yaşanmaması için gayret gösteriyoruz. Bu tür eylemlerin önünü alabilmek için önleyici istihbarat faaliyetleri son derece önemli. Gerek emniyet, gerek jandarma gerekse istihbarat teşkilatlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu konulara ağırlık vererek hem yazılı hem sözlü talimatlarımla buna önem verilmesini istedik."

Vatandaşların da bu konuda emniyet birimlerine destek olabileceğini düşündüğünü ifade eden Düzgün, şüpheli herhangi bir durum görülmesi halinde emniyet ve jandarma birimlerine iletilmesini istedi.

Geçen hafta trafik suçlarıyla ilgili sosyal medya üzerinden bir hesap açıldığını ve şüphelenilen durumların buraya da iletilebileceğini anlatan Düzgün, "Vatandaşlarımız, gerek fotoğraflı, gerek sözlü, gerek yazılı olarak herhangi bir sıkıntılı durum olduğunda buraya iletebilirler. Güvenlik birimlerimiz konunun takibindedir. İnşallah olumsuz bir sonuçla karşılaşmak istemiyoruz ama tabi rehavete kapılmadan da olabilecek her türlü olumsuzluklara karşı devlet olarak kararlı bir şekilde gerek operasyonel gerekse istihbari faaliyetlerimize devam ediyoruz" diye konuştu.