KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Gezi Parkı odaklı izinsiz eylemlere katılarak, kamu malına zarar verdikleri ve polise direndikleri gerekçesiyle 161 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 2 sanığın yanı sıra avukatları katıldı. 

Mahkeme heyeti, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi. 

Sanık avukatlarından Türker Tok, Adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bir sonraki duruşmanın 5 Mayıs'ta yapılacağını söyledi.

Gezi Parkı eylemlerine katılan 161 kişinin yargılandığını belirten Tok, şunları kaydetti:

"2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası Anayasa'da yapılan birçok değişikliğe paralel hale getirilemedi. 12 Eylül askeri darbesinin ürünü olan bir yasa aynen muhafaza ediliyor. Bu toplumsal açıdan eyleme katılan her vatandaşın sabıka alması gibi bir riski doğuruyor. Ülkede hak ve özgürlükleri genişletecek çalışmaların  yapıldığını söyleniyor. Bence başta yapılması gereken 2911 sayılı yasanın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin içtihatları doğrultusunda yeniden düzenlenmesidir. Bu temel sorundur. Demokratikleşme anlamında yapılması gereken ilk yasa değişikliği bu olmalı."

2 Haziran'da Cumhuriyet Meydanı'nda, Gezi Parkı odaklı izinsiz eylemlere katılan 161 kişi gözaltına alınmış, kamu malına zarar verdikleri ve polise direndikleri gerekçesiyle haklarında dava açılmıştı.