KAYSERİ (AA) - Hac ibadeti için bu yıl kutsal topraklara giden ilk kafilelerden olan 212 kişilik hacı adayı grubu Erkilet Havaalanı'ndan uğurlandı.

Fuar alanındaki Ahmet Ayşe İnci Cami Hac ve Umre Uğurlama Merkezi'nde toplanan hacı adayları ve yakınları, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunup dualar edildikten sonra, otobüslerle özel şirket yetkilileri tarafından Erkilet Havalaanı'na taşındı.

Hacı adaylarından Fehime Akşahin, 8 yıldır özlem ve heyecanla bu günü beklediğini söyledi.

Çocuklarını ve torunlarını geride bıraktığı için buruk bir sevinç yaşadığını dile getiren Akşahin, "Her gün namazlarımda hacca gidebilmek için dua ediyordum. Çok şükür Rabbim dualarımı kabul etti. Sevdiklerimizden bir süre ayrı kalacağım ama olsun. Peygamber Efendimizin doğduğu toprakları ve mezarını ziyaret edecek olmanın heyecanı da başka. İnşallah Allah bu mutluluğu ve heyecanı hacca gitmeyi bekleyen tüm Müslümanlara yaşatır" diye konuştu.

Kafilede bulunan Salim Uzun da 9 yıldır gözyaşları içinde hacca gidebilmenin hayalini kurduğunu ifade etti. Bu hayaline eriştiği için çok mutlu olduğunu belirten Uzun, "Peygamber Efendimizin kabrini ziyaret edeceğim. Hac vazifemi en iyi şekilde yerine getirip vatanımız, milletimiz, şehitlerimiz için dua edeceğim. İslam aleminin, Müslümanların kurtuluşu için dua edeceğim. Rabbim hepimizin haccını kabul etsin" diyerek duygularını dile getirdi.

Özel turizm organizasyon şirketi yetkilisi Yakup Postallı da Türkiye'nin ilk hac kafilelerinden birisini yolcu ettiklerini, hayırla gidip gelmeleri temennisinde bulunduklarını kaydetti.

Kafilenin 110 erkek ve 102 kadından oluştuğunu anlatan Postallı, "Kafilemiz Kayseri'den Medine'ye gidecek. Medine'de 9 gece kalıp 40 vakit namaz ibadetini tamamladıktan sonra 29 Ağustos'ta Mekke'ye geçecek. Hac ibadeti tamamlandıktan sonra 1 Ekim'de de Cidde'den Kayseri'ye dönüş yapılacak" şeklinde konuştu.

Postallı, kafilenin büyük çoğunluğunun 8-9 yıldır hacca gitmeyi bekleyenlerden oluştuğunu ifade etti.

Hacı adayları ve uğurlamaya gelen yakınları vedalaşırken duygulu anlar yaşadı. Birbirlerine sarılarak helallik isteyen hacı adayları ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.