KAYSERİ (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu katkıları ile Kayseri’de 19 okulda satranç sınıfı oluşturulacağı belirtildi.

Kayseri Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Orhan Düzgün, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay’ı makamında kabul ederek, mayıs ayında Kayseri’de gerçekleştirilecek satranç turnuvası başta olmak üzere satranç sporunun geliştirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Federasyon Başkan Vekili Yusuf Doğruer ve Kayseri İl Temsilcisi Fuat Gençsoy’un da hazır bulunduğu ziyarette, satranç sporunu Kayseri’de yaygınlaştırmanın kararlılığında olduklarını belirten Düzgün, bu nedenle Satranç Federasyonu Başkanı ve heyetini Kayseri’de görmekten özel bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kayseri’de satrancın yaygınlaştırılması, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilere sevdirilmesi amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce çeşitli etkinlikler vesilesi ile satranç turnuvaları düzenlediklerini kaydeden Düzgün, çocuk ve gençlerin zihinsel gelişimine önemli katkı sağlayan satrancın sevdirilmesine yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Kayseri’de mayıs ayında Çocuklar ve Yıldızlar Satranç Turnuvası düzenleneceğini ve buna yönelik hazırlıklarının devam ettiğini belirten Vali Düzgün, turnuvaya yaklaşık bin kişinin katılmasını beklediklerini anlattı.

Türkiye Satranç Federasyonu katkıları ile Kayseri’de 19 okulda satranç sınıfı oluşturulacağını belirten Düzgün, öğrencilerin ve gençlerin zihinsel gelişimi ile sosyal ve kültürel yaşamını daha kaliteli hale getiren benzeri etkinliklerin Kayserililerin daha çok ilgi göstermesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay da destek ve ilgisinden dolayı Vali Düzgün’e teşekkür ederek, “Türkiye’nin 81 ilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Valimizin desteğiyle Kayseri’deki çalışmalarımızı da keyifle yürütüyoruz. Çocuk ve gençlere satrancı sevdirmek ve yaygınlaştırmak için projelerimiz devam edecektir. Mayıs ayında gerçekleştirilecek Çocuklar ve Yıldızlar Satranç Turnuvası da Kayseri’miz için önem taşıyor” dedi.