KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, bir kargo firmasına ait kamyonu soyan 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mimarsinan Mahallesi'nde, bir kargo firmasına ait kamyon içindeki gönderilerle birlikte çalındı. Kamyon, aynı gün Fevzioğlu Mahallesi'nde içindeki kargo paketleri boşaltılmış vaziyette bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kamyonun geçtiği güzergahtaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Güzergahta park halinde duran ve içerisinde şahısların bulunduğu bir otomobilden şüphelenen polis ekipleri, görüntüleri kargo yetkililerine izletti.

Görüntülerdeki 3 şahıstan birinin kargo şirketinin eski çalışanı H.K. olduğunun tespit edilmesi üzerine şahısların yer tespitine yönelik çalışma başlatıldı. H.K'ye ulaşan ekipler, zanlının ifadeleri doğrultusunda soygunu birlikte gerçekleştirdiği A.T. ve B.U'yu da gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde, kargo şirketine ait kamyondan çalınan gönderiler bulundu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zanlılardan birinin kargo firmasının eski çalışanı olduğu ve firmanın şube müdürüne olan borcunu, çaldıkları gönderilerin bir kısmını satarak elde ettiği parayla ödediği öğrenildi.