KAYSERİ (AA) - Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, uzun yıllar kurulması arzulanan Türk Müziği Koro ve Toplulukları kurulma çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce başlatıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurulması planlanan Türk Müziği Koro ve Toplulukları (Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Tasavvuf Müziği) için araştırma yapmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığından Dr. Cumhur Koca, Kemal Sekmen ve Semih Caner, üç günlük çalışma yapmak için Kayseri’ye geldi.

Heyet bu süre içinde kültürün ve müziğin tanınması, aslına uygun biçimiyle en üst düzeyde icra edilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla kurulması planlanan koroya katkı yapabilecek Kayseri’de faaliyet gösteren 11 koroyu dinledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, DTM Topluluk Müdürü Mahmut Harmancı ve Kültür Şube Müdürü Erkan Erdoğan’la beraber çalışmalarını yürüten bakanlık heyeti, amatör sanatçılardan oluşan 11 koronun sanatsal seviyelerini, ihtiyaçlarını ve yaşadıkları şehre olan sanatsal katkılarını inceleyerek bir rapor halinde Kültür ve Turizm Bakanlığına sunacak.

Bu raporlar doğrultusunda ise Bakanlık olarak yapılabilecek katkıların çerçevesi ve yol haritası belirlenecek.