KIRŞEHİR (AA) - CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin ve partililer, Kayseri'de uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği öne sürülen lise öğrencisi Cansel B.K'nın Kaman ilçesindeki mezarını ziyaret etti.

Zengin ve partililer, "Cansel için susma" yazılı pankartı açarak Kaman Cuma Mahallesi Mezarlığı'ndaki Cansel B.K'nın kabrinin başına geldi.

Yılmaz Zengin, yaptığı açıklamada, eğitim gördüğü okulda cinsel istismara uğradıktan sonra intihar ettiği ileri sürülen Cansel'in anne ve babasına sabır diledi.

Cansel B.K'nın arkadaşlarının sosyal paylaşım sitesindeki mücadelesi ve CHP'nin olayı sahiplenmesiyle üzücü durumun kamuoyuna mal olduğunu belirten Zengin, şöyle konuştu:

"Öğrencimiz, yapılan haksızlığı okul idaresiyle paylaşmasına rağmen okul yönetimi öğretmene herhangi bir işlem yapmamıştır. Daha sonra bu evladımız sınıftaki arkadaşlarıyla durumu paylaşmış, onlar da diğer arkadaşlarıyla paylaşarak bir mücadele başlatmıştır. Öğretmene herhangi bir yaptırım uygulanmamıştır. Bu da bizim için bir eğitim şehididir. Okulunu tamamlasaydı Cansel kardeşimiz bu ülkenin geleceği için çok önemli çabalar sarf edecekti."

Ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu da olayla ilgili tüm yasal başvuruların yapıldığını, idari soruşturma boyutunu da araştırdıklarını söyledi.

Avşaroğlu, "Şahıs, malum tutuklu. Okul zaten bu olaydan sorumlu. Okul idaresi bu konuyu örtbas etmeye çalışmış. Şu an açığa alınma süreci başladı. Değerlendirmeler yapılacak, bekliyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından Zengin ve partililer, dua ettikten sonra Cansel B.K'nın mezarına karanfil bıraktı.