KAYSERİ (AA) - PTT 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Kayserispor, geride kalan 14 haftada sahasında oynadığı karşılaşmalarda kaybetmedi.

Taraftar desteğini de arkasına alan sarı-kırmızılılar, Kadir Has Stadyumu'nda oynadığı maçlarda rakiplerine geçit vermiyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ligde 28 puanla ikinci sırada yer alan Kayserispor, bu sezon ligde 14 haftada evinde yaptığı yedi maçın beşinden galibiyet ikisinden de beraberlikle ayrıldı. Kayseri ekibi, sahasında ikinci haftada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 ve 4. haftada Samsunspor ile 1-1 berabere kalarak rakiplerine puan kaptırdı.

Kayserispor kendi evindeki karşılaşmalarda 17 puan toplarken iç sahada alınan puanlarda da Antalyaspor'un ardından ikinci sırada geliyor.

Ligde kendi sahasında en fazla gol atan takım olma unvanını da elinde bulunduran sarı-kırmızılılar, toplamda 25 kez fileleri havalandırırken bu gollerin 17'sini kendi evinde oynadığı karşılaşmalarda kaydetti. Kalesinde 11 gol gören Kayserispor, sahasında maçlarda ise sadece 4 gol yedi.

Sarı-kırmızılılar, en farklı galibiyetini de ligin 6. haftasında kendi sahasında Bucaspor'u 5-1 yenerek aldı.  

- "İç sahadaki yenilmezlik unvanımızı sürdürmek istiyoruz"

Kayserispor yardımcı antrenörü Cüneyt Dumlupınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirve mücadelesi veren takımlarının özellikle evinde maç kaybetmemesi gerektiğine inandıklarını ve kendilerinin de bu yönde mücadele ettiğini söyledi.

Oyuncuların sahada büyük bir özveri örneği gösterdiğini ifade eden Dumlupınar, aynı başarıyı dış sahada da yakalamak zorunda olduklarını vurguladı. 

Ligde aldıkları mağlubiyetlerin ikisinin de deplasmanda olduğunu dile getiren Dumlupınar, şöyle konuştu:

"Geçen hafta Antalyaspor karşısında talihsiz bir mağlubiyet aldık ama genel itibariyle son haftalarda çıkışta olan bir takımız. Bazen bu tür istenmeyen sonuçlar olabilir ama herkesin bildiği gibi hedefimiz şampiyon olarak Süper Lige çıkmak. Bunun için de hem evimizdeki hem de deplasmandaki karşılaşmalardan puan kaybetmeden ayrılmak istiyoruz. Hafta sonu kendi sahamızda Elazığspor ile oynayacağımız karşılaşmadan da galibiyetle ayrılarak iç sahadaki yenilmezlik unvanımızı devam ettirmek, yeni bir galibiyet serisi başlatmak istiyoruz."

Kayserispor'un iç saha karnesi;

Kayserispor:  0  -  Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: 0

Kayserispor:  1  -  Samsunspor: 1

Kayserispor:  5  -  Bucaspor: 1

Kayserispor:  3  -  Denizlispor: 0

Kayserispor:  2  -  Albimo Alanyaspor: 0

Kayserispor:  3  -  Osmanlıspor: 1

Kayserispor:  3  -  Adanaspor: 1