Geçen yıl 16 Kasım’da İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına atanan Vali Mustafa Yaman, 1 yıllık proje ve çalışmalarını ’1 yıldır sizin için çalışıyoruz’ sloganıYLA kamuoyunu aydınlattı. Mardin’de gerçekleştirilen trilyonluk yatırımların anlatıldığı programda gerçekleştirilmesi hedeflenen ve büyük kısmı ihale aşamasında olan 27 projeye de değinildi.

Bir otelde düzenlenen programda Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman büyükşehir belediyesine görevlendirme yapılmasının ardından yaptığı 1 yıllık çalışmaları anlattı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın ev sahipliği yaptığı programa 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Altan Er, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağır Akça, vali yardımcıları, Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, kanaat önderleri, muhtarlar, kurum müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerin sinevizyon gösterimi yapıldı. Şehrin alt yapısından, gençlik projelerine, kurulan Mardinmasa ekibi ile Mardin’de yaşayan herkesimin evine konuk olunabildiğinin yer aldığı gösterimde, çevre düzenlemelerine ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde Mardinlilerin dik duruşuna da yer verildi.

Programda konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, bölgedeki yatırım ve hizmetlerin yapılmasına büyük destek veren Cumhurbaşkanı, hükumet ve içişleri bakanlığına teşekkür ederek konuşmasına başladı.

"Devletin her kuruşu şehre hizmet için harcandı"

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirilmesinin ardından, kentin değişimi, gelişimi ve vatandaşların istekleri doğrultusunda şehri yeniden inşa etmek için çalıştıklarını kaydederek, “İlk günden itibaren hedefimizi belirleyerek yol haritamızı çizdik. Büyükşehir belediye bütçemizin her kuruşunun, şehrimize yatırım olarak geri dönmesi düşüncesi ile hareket ettik” dedi.

“Bir şehirden daha fazlası”

Amaçlarının, medeniyetler şehri olan Mardin’i geçmişi kadar büyük ve görkemli bir geleceğe hazırlayarak, herkesin yaşamak ve görmek istediği örnek bir şehir olmasını sağlamak olduğunu söyleyen Vali Yaman, “Biz katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla, adalet ve dürüstlükten ödün vermeden, kaynakları planlı, programlı, etkili ve verimli kullanarak çalışıyoruz. Vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Bir şehirden daha fazlası diyerek ifade ettiğimiz bu kadim şehirde, Mardinli hemşehrilerimizin daha huzurlu, daha güvenli, daha temiz, daha modern ve daha konforlu hayat sürmeleri için gayret ediyoruz. Farklı dillerin, farklı kültürlerin ve farklı medeniyetlerin hayat bulduğu Mardinimizi, daha yaşanılabilir bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Davul şov ve halaya büyük beğeni

Konuşmaların ardından Mazruna halk oyunları ekibi folklor gösteri büyük alkış alırken davul şovla çekilen halay katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Vali Yaman tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.