ANKARA (AA) - Kazan’da ilçesinde yaptıkları binalarda dış estetiğe önem veren ve çevre düzenlemesini iyi yapan müteahhitler Kazan Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

362 bina arasında yapılan elemelerde dış cephede kullanılan renkler, kullanılan malzeme kalitesi ve mimari bütünlüğünden dolayı 3 bina Kazan’ın en iyi binası seçildi. Mimar ve müteahhitleri ise plaketle ödüllendirildi.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen ödül töreni öncesinde binalarda dış estetik ve çevre düzenlemesini en iyi yapan müteahhitleri belirlemek için 5 kişilik komisyon kuruldu. Yüksek mimar ve şehir plancısı Belediye Meclis Üyesi Hacı Bekir Ünüvar’ın başkanlığındaki komisyon ilk üçe giren bina ve müteahhitleri belirledi.

Komisyonun değerlendirmesinin ardından dereceye giren müteahhitlere törenle ödülleri verildi.

Törende konuşan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçede iş yapan müteahhitlerin bazı kriterlere uyması gerektiğini belirterek "Biz o kriterler doğrultusunda inşaat ruhsatı veriyoruz. Aslında tüm binalar bir şekilde ödülü hak ediyor. Komisyon üyeleri en iyi binayı belirlerken zorlandıklarını belirttiler. Yapılaşmanın hızla arttığı Kazan’da en başından işi sıkı tuttuğumuz takdirde bugün 52 Bin olan nüfus, yakın bir zamanda 100 Bin’i aştığında şehrin estetiği daha net ortaya çıkacak ve baştan aldığımız önlemlerin meyvelerini de o zaman daha iyi toplayacağız. Şehir estetiğine yaptıkları katkılardan dolayı tüm mimar ve müteahhitlerimizi kutluyorum" dedi.