ANKARA (AA)- Keçiören Belediyesi, Keçiören Kaymakamlığı ve Keçiören Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde kurulan Keçiören Göçmen Merkezi, ilk çalıştayını gerçekleştirdi.

Keçiören Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keçiören'de yaşayan yabancı uyrukluların sağlık, eğitim, sosyal yardım, sosyal hizmet ve istihdam gibi çeşitli kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve sığınmacılara danışmanlık hizmeti vermek amacıyla kurulan Göçmen Merkezi, yaşanan sorunları belirlemek üzere çalıştay gerçekleştirdi.

Çalıştaya 80 göçmen katıldı. İki oturumdan oluşan çalıştayda göçmenler, yaşadıkları sıkıntıları dile getirme imkanı buldu.

Göçmenlerin sorunlarının giderilmesi ve yerel yönetimi destekleyici politikaların üretilmesine ilişkin konuların ele alındığı çalıştayda, çalışmalarda göçmenlerin de aktif rol alması gereği üzerinde duruldu.

Çalıştayın açılışında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçede yaşayan sığınmacı ve mültecilerin sorunlarının çözülmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını kaydetti. Ak, ''Kurduğumuz Göçmen Merkezi ile onlara, yabancı bir ülkede yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Ülkesindeki zorlu koşullar nedeniyle vatanını terk etmek zorunda kalan veya öğrenim için Türkiye'de bulunan göçmenlerle ülkemizde bulundukları süre boyunca dayanışma içinde olup hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.