TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ merkez, Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri ile İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtan ve arama yapma bahanesiyle girdikleri evlerden bilgisayar, ziynet eşyası, cep telefonu ve para çaldıkları öne sürülen 3 kişi yakalandı.

İnternet sitelerinden ulaştıkları bazı kişilerle iletişim kuran O.Ç. (38), S.S. (28) ve C.B. (26), adreslerini aldıkları vatandaşların evlerine giderek kendilerini emniyet amiri, komiser ve polis memuru olarak tanıtıp, ellerinde bulunan sahte arama kararıyla evlerde inceleme ve arama yaptılar.

Evlerde yaptıkları aramaların ardından dizüstü bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik eşyalara incelenmek üzere el koyduklarını belirten zanlılar, nakit para, altın ve ziynet eşyalarını da sahte tutanaklarla aldılar.

Evine gelen polislerin eşyalarını ve parasını alarak gittiği iddiasıyla 155 Polis İmdat hattını arayan bir vatandaşın ihbarıyla ortaya çıkan olay sonrası ekipler, inceleme başlattı.

Çorlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, verilen bilgiler ve söz konusu evlerin çevresindeki güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından, kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişinin kimliklerini belirledi.

Zanlıların Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde olduğunu tespit eden ekipler, yaptıkları operasyonda şahısları kiraladıkları araçta yakaladı.

Otomobilde çok sayıda dizüstü bilgisayar, cep telefonu ve para bulan güvenlik güçleri, O.Ç, S.S. ve C.B'yi gözaltına aldı.