SİİRT (AA) - FECRİ BARLIK - Siirt'te engellere rağmen gösterdiği büyük azim sonucu öğretmen olan 32 yaşındaki Aynur Batur, okula devam edemeyen kız çocuklarına hem örnek hem yardımcı oluyor.

Eruh'ta memur baba ile ev hanımı bir annenin 3'ü erkek 9 çocuğundan biri olan Batur, Eruh Cumhuriyet İlkokulundan mezun olduktan sonra başörtü yasağı nedeniyle çok sevdiği okuluna devam edemedi. Başörtüsünü çıkarıp eğitime devam etmeyi kabul etmeyen Aynur Batur, yaklaşık 9 yıl okuldan uzak kaldı.

Batur, bu süreçte kitap okuma alışkanlığını sürdürürken, orta ve lise eğitimini yaygın eğitim ile tamamlamayıp öğretmen olmaya karar verdi. Bu amaçla açıktan okuduğu orta ve liseyi süresinde bitirdi.

Üniversiteyi üçüncülükle tamamladı

Açık lise mezunu olduğu için üniversite sınavında başarılı olamamaktan korkan ancak ağabeyinin verdiği destek ile sınava hazırlanan Batur, sınav sonucunda Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazanarak, hayalini kurduğu öğretmenliğin yolunu açtı.

Batur, üniversite sınavında istediği bölümü kazanmanın kendisine mutluluğun yanı sıra güven de kazandırdığını ifade ederek, "Üniversiteyi üçüncülük ile tamamladım. KPSS'yi de ilk girişte kazandım. Yaklaşık 25 bin aday arasından 148'inci olup, öğretmen olarak atandım" dedi.